USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ заборонять безпідставно зупиняти авто

31 Березня 2011 14:42
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що невдовзі інспектор ДАІ не матиме права безпідставно зупиняти автомобілі.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, - пише УП .

На думку міністра, треба чітко розписати в Адмінкодексі штрафні санкції для порушників.

"Потрібно, наприклад, за керування в п’яному вигляді обов’язково позбавляти водія посвідчення, а якщо він керує автомобілем без водійського посвідчення, то необхідно, щоб було вилучення його автомобілю", - сказав міністр.

Вилучений автомобіль Могильов пропонує продавати на аукціоні, хоча власник матиме право пріоритетного викупу, але 20% власності ітиме в бюджет у вигляді штрафу.

Таким чином, на думку міністра, буде досягнута "соціальна справедливість" і "мажори подумають, чи варто їздити п’яним за кермом".

Могильов також повідомив, що найближчим часом МВС запровадить наказ про регламентацію дій співробітників ДАІ.

"Я глибоко переконаний, що такого, як було в останні роки, за кожним деревом і кущем, даішник з жезлом вискакував на дорогу такого бути не повинно", - сказав міністр.

За словами Могильова, співробітники ДАІ працюватимуть на відновлених спеціальних пунктах. В той час як дороги патрулюватимуть автомобілі, обладнані необхідними засобами для фіксації порушень і передаватимуть необхідну інформацію на пости ДАІ.

Крім того, за словами Могильова, інспектор ДАІ не матиме права безпідставно зупиняти автомобілі.

"Якщо у інспектора виникнуть сумніви щодо вашої адекватності, тоді він може вас зупинити. А якщо ні, то зупиняти сенсу немає. І він не матиме такого права", - сказав Могильов.

Міністр попросив поставитись з розумінням до того, що "для того, щоб зламати стереотип 22 000 працівників ДАІ, знадобиться деякий час".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus