USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Де ночують луцькі безхатьки

28 Жовтня 2015 14:48
З часу утворення Центру обліку бездомних осіб у Луцьку до установи звернулося 423 особи, які не мають постійного місця проживання.

Про затвердження Програми соціального захисту населення міста на 2016 – 2020 роки розмовляли під час засідання 80-ї сесії Луцької міської ради 28 жовтня.

Так, зі слів директора департаменту соціальної політики Луцької міськради Лариси Боярин, проблема бездомності на території обласного центру залишається актуальною й донині.

Так, з 2009 року за підтримки Луцької міської ради діє Центр обліку бездомних осіб Волинського обласного благодійного фонду «Переображення», який надає такі соціальні послуги: юридичні консультації, реєстрація переважного місця перебування, відновлення документів, надання нічлігу в осінньо-зимовий період, гаряче харчування, санітарно-гігієнічні послуги, одяг та взуття, направлення в центри ресоціалізації для алко- та наркозалежних. До цього Центру з часу його утворення (з 2009 року) звернулось за допомогою 423 бездомних осіб. За станом на сьогодні на обліку в Центрі перебуває 256 бездомних.

З грудня 2013 року при Центрі обліку бездомних осіб діють кімнати нічного перебування для бездомних на 12 ліжко-місць.

Окрім цього, Волинським обласним благодійним фондом «Переображення» також надається допомога внутрішньо переміщеним особам з Автономної Республіки Крим, Луганської та Донецької областей, зокрема, надано притулок за адресою фонду 21 особі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
л Показати IP 28 Жовтня 2015 17:49
а чи всі бездомні знають про такі кімнати для них і заклади? це страшно опинитись без хати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus