USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Де у Луцьку вчать «консервувати» жаб та годувати вужів. ФОТО

28 Вересня 2013 11:16
«Законсервовані» у банках тварини, гнізда птахів, мадагаскарські таргани та незрячі жаби-альбіноси… Усе це можна побачити, завітавши до Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Зі слів завідувача методичного відділу Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, Світлани Сподарик, на сьогодні у закладі працює 105 гуртків 20-ох профілів. Крім того, центр координує роботу трьох станцій та семи відділів, що знаходяться у районах області.





Як розповідає методист, діти найбільше люблять відвідувати гуртки «Юні екологи», «Зоологи», «Акваріумісти», «Квітникарі-оранжерувальники», «Друзі природи». У гуртках вони вивчають рослинний і тваринний світ Волинського краю, учаться доглядати за тваринами в живому куточку, готують дослідницьку та експериментальну роботу з зоології, ботаніки, екології. Школярі беруть участь у природоохоронних акціях: «День довкілля», «До чистих джерел», «Птах року», «Годівничка».




ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ЗНАЮТЬ І ВМІЮТЬ ВОЛИНСЬКІ «БОТАНИ». ФОТО

Разом з тим, вихованці центру мають змогу брати участь у науково-дослідницьких міжнародних проектах, один із яких - це освітня програма GLOBE.



«Можливо, не усі наші вихованці стануть біологами, зоологами чи вченими з інших напрямків діяльності, але любов до природи вони пронесуть через усе своє життя», - резюмувала Світлана Сподарик.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
по-перше Показати IP 28 Вересня 2013 13:53
на 2 і 8 фото показані фабричні експонати, а по-друге "робота" екоцентру на 80(а може і більше)% - розсилання умов різних конкурсів і акцій по школах. Сама Сподарик казала "Ви зробіть, а ми перешлем в Київ".
ужик Показати IP 28 Вересня 2013 17:53
шкода коли керують хорошою справою формально та без душы : що можна почерпнути з життя природи екосвыту коли бачиш все через скло банки,тыльки жаль та смуток по убыенним,а рак це шокуе даже дорослого,а на дитячу психику дые як варварська бомба Ныцше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus