USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Делегація з Німеччини приїхала на Волинь налагоджувати співпрацю в аграрному секторі

23 Вересня 2018 19:56
Проект, який має на меті підтримувати Україну в питаннях розвитку сталого сільського господарства, ефективної переробної промисловості, реалізують на Волині завдяки ініціативі народного депутата Ірини Констанкевич. Також проект передбачає підвищення міжнародної конкурентоспроможності відповідно до принципів ринкової та регуляторної політик та з урахуванням потенціалу розвитку, який виникає в рамках Угоди про Асоціацією між ЄС та Україною, інформують на сайті нардепа.

Саме з цією метою на запрошення народного депутата Ірини Констанкевич 22 вересня до Луцька прибула німецька делегація, у складі керівника субпроекту з земельних питань Німецько-українського аграрно-політичного діалогу Крістофа Гільгена, заступника голови адміністрації округу Альтмарк Деніса Ґрубера. Участь у зустрічі взяли голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус, а також голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко, голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук, в.о. голови Жидичинської ОТГ Світлана Шевченко, депутат обласної ради Іван Киричик, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, а також представники професійно-технічних закладів та помічники народного депутата.

У рамках Проекту планується обмін інформацією про німецький, а також міжнародний, європейський досвід з розробки рамкових аграрно-політичних умов.

«Це своєрідна платформа співпраці між Німеччиною та Україною, що дає можливість обмінюватися не тільки позитивним досвідом, але й фахівцями, а також разом напрацьовувати важливі проекти сталого сільського господарства», - зауважив керівник субпроекту з земельних питань Німецько-українського аграрно-політичного діалогу Крістофа Гільгена.


Народний депутат Ірина Констанкевич наголосила, що першою фазою такої співпраці має стати налагодження діалогу між українськими та німецькими партнерами, порозуміння в освітніх програмах, консультаціях, порадництві.

«Ми шукаємо партнерів в Україні, і зокрема, у земельних питаннях. Наш регіон розміщений на периферії, так як і ваша Волинь, але це зовсім не означає, що ми чимось гірші, а скоріше навпаки, це робить нас особливими», - зауважив Деніс Грубер, заступник голови адміністрації округу Альтмарк.

Присутній на зустрічі керівник департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко наголосив, що Волинь готова до співпраці, адже надзвичайно цікаво перейняти німецький досвід.

Опісля представники кожного району та об’єднаних територіальних громад змогли презентувати себе. По завершенню круглого столу Ірина Констанкевич разом із німецькими гостями побувала у Жидичинській ОТГ, де вже є низка цікавих розроблених проектів, зокрема, ОТГ має територію під створення технологічного парку, можливість розвитку зеленого та релігійного туризму.

Побували цього дня і у Цуманській ОТГ, зокрема, у місцевому лісгоспі, який практикується на виготовленні палет і пілет. Та найбільшим досягненням цього підприємства є консервний цех, що виготовляє органічну продукцію, яка славиться не тільки в Україні, але й за її межами. Німецькі партнери дуже зацікавились такою продукцією і розглядають можливості для подальшої співпраці.

У наступні дні німецькі партнери зможуть ознайомитися з життям громад у Камінь-Каширському, Маневицькому районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus