USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Депутати скаржаться на дії сільського голови Прилуцького в прокуратуру

15 Січня 2018 19:19
Дати правову оцінку діям сільського голови Прилуцького вимагають депутати сільради, які обурені тим, що Валентин Арчибасов не виконує рішення сесій та проводить пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Прилуцької сільської ради Валентин Матящук, голова ради Валентин Арчибасов засідання двох останніх сесій, де вирішувалися питання щодо бюджету на 2018 рік, проводив за участі 7 депутатів.

Відзначимо, що для того, аби сесія була повноваженою, достатньо присутності більшості депутатів ради. Так, Прилуцька сільська рада VІІ скликання функціонує в складі 14 депутатів, тобто, аби проведення сесії було правомірним, достатньо наявності хоча би 8 обранців громади.

«31 грудня була скликана 31-ша позачергова сесія Прилуцької сільської ради, на якій були присутні з 14 депутатів тільки 7, а сесія ради є повноваженою, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу. Сесію відкрили. Це пряме порушення не тільки регламенту, а й закону України. Наступна сесія була 12 січня, і знову ж таки сесію відкрили за кількості депутатів у сім осіб», – зазначив Валентин Матящук.

Він пояснив, що частина депутатів не прийшла на засідання сесії, бо не отримали повідомлення про призначення дати засідання. «Основна причина ж та, що проекту бюджету не було ні на сайті сільської ради, ні роздано на руки депутатам. А як іти на сесію і голосувати невідомо за що? Ні, так не повинно бути».

У відповідь на запитання про те, чому було відкрито сесію за недостатньої кількості депутатів, голова ради Валентин Арчибасов, своєю чергою, зазначив, що восьмим є він сам.

«На запитання депутата Петра Сущука про свідоме ігнорування регламенту й закону він (Валентин Арчибасов, - ред) сказав, що не зобов’язаний ні перед ким звітувати. Але він зобов’язаний звітувати перед нами, депутатами», – акцентував Валентин Матящук.

Та повідомив, що через неправомірні дії голови сільської ради депутати Прилуцького написали заяви до прокуратури, поліції та Волинської обласної ради, до яких долучили копії листів присутності депутатів на сесіях, аби «не спустити ситуацію по тормозах».

Валентин Матящук також розказав, що при Прилуцькій сільській раді діє депутатська група «Воля громади». Саме її члени й були ініціаторами подання заяв, які депутати направили 15 січня.

Окрім того, обранець громади пригадав, що це не перші порушення з боку Валентина Арчибасова. Зокрема, сільський голова Прилуцького неодноразово не виконував рішення ради, які є обов’язковими для виконання, а, наприклад, об’єднання з Луцьком взагалі ветував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ен. Показати IP 15 Січня 2018 20:51
От проголосувавби о_лень ЗА приэднання до Луцька - не було б проблем. А тепер прийдеться відповідати!
Лучанка до ен. Показати IP 16 Січня 2018 17:11
Міського голову спочатку треба обрати,
Мар"яна Показати IP 15 Січня 2018 20:52
Можливо у штаті Волинських новин є завтра вільні журналісти,було б дуже файно якби хтось приїхав поглянути на візит Гунчика,який відбудеться 16.01. о 15:00 в приміщенні Прилуцької сільської ради. Візит туже несподіваний та для всіх жителів.
т Показати IP 16 Січня 2018 09:27
сам ти олень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus