USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати вимагають 7 тис. грн зарплатні будівельникам Луцька

11 Жовтня 2018 15:02
Депутати вимагають перевірити відповідність виплати заробітних плат забудовниками згідно з рекомендованою міською радою середньою зарплатнею будівельникам на рівні 7 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозберження 11 жовтня.

Голова комісії Андрій Козюра пригадав, що на початку цього року депутати вирішили рекомендувати середню заробітну плату будівельникам на рівні 7 тисяч гривень.

«Ця зарплата закладається забудовниками у всі кошториси, зокрема в тендерні замовлення міської ради. Всі організації декларують цю зарплату», – сказав Андрій Козюра.

Однак, як зазначив, за інформацією податкової, зарплата робітників будівельної галузі становить набагато менше 7 тисяч гривень, тобто міський бюджет недоотримує значні кошти за рахунок несплати податків підприємствами. Особливу увагу, як запевнив Андрій Козюра, варто звернути на тих забудовників, які виграють тендери, оголошені міською радою.

Отож, комісія вирішила рекомендувати забудовникам міста офіційно встановити середню заробітну плату своїм робітникам на рівні 7 тисяч гривень до 1 листопада цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 11 Жовтня 2018 15:25
хлопці, будівельники, ви що? вам так тяжко поїхать за кордон і почати за ту саму роботу заробляти нормальні гроші? за які жити можна як людина? хай ці українські працедавці самі вкалують за 250 баксів. тим більше зимою з такими цінами на комунальні!
Правдоруб Показати IP 11 Жовтня 2018 15:26
Га, в Польщі толковий будівельник - 1000 баксів. Клоуни.
до Козюри Показати IP 11 Жовтня 2018 16:30
А депутати чосом не вимагають перевірити чи оформлені ті працівники, бо половина з них працює нелегально. А ті, що займаються будівництвом по приватних замовленнях- 100% не платять ніяких ні податків ні внесків, і взагалі не піддаються ніякому контролю. А гроші заробляють чималі. А то всі причепились до підприємців на базарі - знайшли олігархів.
Лучанин Показати IP 11 Жовтня 2018 16:47
Питання із розміром заробітної плати є, але збільшення її то не є компетенція міської ради. Тому, що то є компетенція Мінрегіону - як встановлення опосередкованої вартості квадратного метра житлової площі, розміру заробітної плати у будівельній галузі, вартості учнівського місця і т. п. по усіх регіонах України .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus