USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Десять років тому не стало найбільшого лесезнавця Волині

30 Жовтня 2013 08:14
29 жовтня минуло 10 років від дня, коли відійшов у Вічність Олександр Рисак.
Вчений, літературознавець, письменник, педагог, доктор філології, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, лауреат обласної літературно–мистецької премії імені Агатангела Кримського, премії імені Лесі Українки Всеукраїнського політичного об’єднання «Жінки за майбутнє» «За видатні наукові здобутки в дослідженні творчості Лесі Українки та вагомий внесок у справу збереження і поширення спадщини великої письменниці» (посмертно), член Національної спілки письменників України, автор майже 200 наукових праць, 5 монографій, двох поетичних збірок, - повідомила Волинь-нова.
Олександр Опанасович залишив по собі не лише наукові праці, поетичні збірки, розвідки, він лишив по собі пам’ять, яку бережуть покоління вдячних студентів–філологів, тисячі з них назавжди запам’ятали своєрідну манеру викладу, енергійність, емоційність, надзвичайну ерудованість, освіченість людини, яка хотіла передати свої знання, любов, життєлюбство усім, хто його оточував.
Був вимогливим, але справедливим викладачем, прагнув, аби студенти не лише поважали предмет, який він викладав, але й мали глибокі знання з літератури, мистецтва, історії, філософії, естетики.
Любив життя у всіх його проявах. Любив і спішив жити. Лишив безліч нереалізованих планів, задумів, недописаних наукових розвідок, художніх творів.
Згадаймо Олександра Опанасовича Рисака добрим словом.
Рідні та колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
друзі Показати IP 30 Жовтня 2013 09:53
вічна пам'ять! Хай з миром спочиває!
студентка Показати IP 30 Жовтня 2013 13:35
мкудрий був викладач!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus