USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для бійців АТО на Волині готують реабілітаційний центр

1 Жовтня 2014 17:21
Волинські самооборонцівці та інші волонтери провели у селі Журавичі Ківерційського району цілісінький день. Саме там активісти долучилися до очищення прибудинкової території санаторію «Журавичі» або «Журавка», де є відоме на Волині джерело іонізованої родонової води. Про це повідомили у прес-службі активістів.

З ініціативи колишнього головного лікаря цього закладу Олега Кальчика уже не перший рік заклад пробують відновити. Так, активісти відкликалися на його заклик провести невелику толоку та хоча б прибрати територію санаторію.

Сам же заклад є власністю Волинського обласного лісового та мисливського господарства, проте волинські лісники закинули його ще у 1998 році.

Кальчук заявляє, що пропонував лісникам віддати заклад в оренду санаторію Волинській громадській організації «Волинська спілка інвалідів», аби охочі громадяни, яким необхідне лікування в цьому санаторії, змогли там оздоровитись.

Співінціатор акції Олексій Дудич вважає, що цей санаторій може слугувати гарним реабілітаційним центром для бійців АТО. Каже, що для повного відновлення санаторію необхідно більше 20 мільйонів гривень. «Ми ж плануємо будувати купольні будинки.

Вони недорогі, легко будуються і вміщують в собі чотири або п’ять людей», – каже Дудич.

Окрім цього, він повідомив, що в санаторії планують створити різні мистецькі майстерні, організовувати активний відпочинок.

Для початку вирішили прибрати територію, тож до цього залучилися самооборонівці та активісти Жіночої сотні. За один день волонтери прибрали сміття з території, окультурили дерева, що ростуть по центральній доріжці, а також відновили бруківку на алеї, що веде до самого джерела.

Терапевтичні властивості місцевих лікувальних грязей та мінеральної води, дають можливість використовувати їх під час лікування захворювань органів травлення, опорно-рухової та нервової систем, багатьох урологічних, гінекологічних та інших порушень. В поєднанні із грязями родонова вода добре зрощує складні переломи та гоїть затяжні рани. Саме такі властивості санаторію можуть допомогти у реабілітації поранених в АТО бійців з Волині. Проте, сама установа уже давно занедбана та не працює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus