USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Для недобросовісних роботодавців цьогоріч збільшили штрафи

16 Січня 2018 16:34
100 мінімальних зарплат за недопуск інспектора, що перевіряє оформлення трудових відносин та підвищені штрафи за порушення законодавства з оплати праці: підприємцям Луцька пояснили, яку відповідальність нестимуть недобросовісні роботодавці.

Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 16 січня у Луцьку.

Заступник начальника управління з питань праці, начальник відділу інспектування Луцької міськради Інна Савчук повідомила, що суми штрафів за порушення законодавства з питань праці та зайнятості визначені у статті 265 Кодексу законів про працю та статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За наслідками інспекційної перевірки інспектор праці складатиме акт, робитиме припис, виноситиме постанову, а складений протокол зможе направити до суду.

З 1 січня у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної зарплати до 3723 гривень розміри штрафів підвищаться. Наприклад, за фактичний допуск до роботи працівника без оформлення трудового договору штраф становить 30 мінімальних зарплат або 111,69 тисячі гривень. За недотримання мінімальних державних гарантій оплати праці штраф становить 10 мінімальних зарплат або 37,23 тисячі гривень. За порушення термінів виплати заробітної плати працівникам штраф становитиме 11,169 тисячі гривень.
Посадовець наголосила, що тепер не варто «гратися», не допускаючи інспектора,який здійснює перевірку – так, раніше підприємці в одному з торговельних центрів просто ставили манекен перед перевіряючим, стверджуючи, буцімто вони вже не працюють. Відтепер за недопуск перевірки з питань неоформлених трудових відносин суб’єкт господарювання платитиме штраф у розмірі 100 мінімальних зарплат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus