USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Донецька народна республіка оформила собі «право» приєднатися до іншої країни

16 Травня 2014 14:38
Незаконна "Донецька народна республіка" прийняла свою конституцію, в якій оголосила себе парламентською республікою з двома державними мовами. Про це повідомляє прес-служба так званої "ДНР", - пише ТСН.

"Верховна рада ДНР - парламент республіки, є постійно чинним вищим і єдиним законодавчим (представницьким) органом державної влади ДНР", - йдеться у тексті "конституції", прийнятої так званою Верховною Радою ДНР 14 травня.

У документі сказано, що Верховна рада ДНР призначає голову ради міністрів та приймає рішення про його відставку. Також парламент формує раду міністрів, приймає рішення про її відставку, "за винятком таких рішень щодо міністра оборони ДНР, глави Служби безпеки і міністра внутрішніх справ".

Крім того, "конституцією" передбачається приєднання республіки до іншої федеративної держави. "У разі приєднання ДНР до федеративної держави, ДНР стає рівноправним суб'єктом федеративної держави", - йдеться у ст. 55 так званого "основного закону ДНР".

Статус республіки визначається договором між федеративною державою і ДНР. Він може бути змінений за взаємною згодою між федеративною державою і ДНР у відповідності з федеральним конституційним законом.

"Територія ДНР на момент приєднання до федеративної держави визначається кордонами колишньої Донецької області в складі Республіки Україна", - наголошується у документі.

Вищий нормативний правовий акт встановлює дві державні мови республіки - російську і українську. "У Донецькій Народній Республіці визнається принцип різноманіття культур, забезпечується їхній рівноправний розвиток і взаємозбагачення", - йдеться у тексті "конституції".

Вона також передбачає першість православ'я над іншими релігіями. "У Донецькій народній республіці головною і пануючою вірою є Православна віра...", - йдеться у тексті. Водночас, закон передбачає свободу віросповідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 16 Травня 2014 14:48
Наша конституція теж гарантує такі свободи, тільки з ГАРАНТАМИ не складається!
Ластівка Показати IP 16 Травня 2014 14:51
та що за маячня??? то давайте вже геть роздєрібанимо країну та й по-всьому!!!!! що є це така за вседозволеність????
Лучанин до Ластівка Показати IP 16 Травня 2014 15:40
все ластівка.........прилетіли
Анонім до Ластівка Показати IP 16 Травня 2014 15:46
В бандюків з ПС та Самооборони може бути вседозволеність, а в народа ні?
Шановнееький до Анонім Показати IP 16 Травня 2014 16:31
А ви народом наркобидлюків назвали?
Гм... Показати IP 16 Травня 2014 16:15
Що ж це за сайт такий...
Анонім Показати IP 16 Травня 2014 16:38
Напалом їх напалом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus