USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Дороги до Щастя»: військовий волонтер презентував у Луцьку книгу

16 Листопада 2017 21:13
Свою книгу «Дороги до Щастя: круїзно-волонтерські нотатки» у Луцьку представив військовий волонтер Юрій Тира на прізвисько «Степанич» 16 листопада у галереї мистецтв ВОНСХУ.

«Степанич» відомий тим, що возить зірок, які дають концерти для солдатів у зоні АТО. Втім, це не єдина добра його справа, адже однією з його ініціатив було приготування трьох тон передноворічного салату олів’є для українських військових на Донбасі.

Щодо книги «Дороги до Щастя: круїзно-волонтерські нотатки», то вона складається з двох частин та написана у формі щоденника, де описані останні п’ять років життя автора. Перша частина – про круїзи, якими Юрій Тира займався багато років. Також у книзі є багато ілюстрацій з двох різних світів – війни та мирного життя.

Як зазначив сам автор, до війни він бачив 89 країн світу, був у 29 круїзах.

«Цією книгою я хотів донести, що українці – гідна нація, у нас є те, чим ми мусимо пишатися. Українці можуть мандрувати по світу не лише в пошуках легких грошей, а й для того, щоб щось побачити та навчитися. Втім, зараз триває війна – все це відображено в книзі. На даний момент вже три з половиною роки, як я займаюся волонтерством. Нашим дітям жити в цій країні, тому я просто не хочу, щоб мені було соромно дивитися в очі моїй дитині, коли вона запитуватиме, що я робив, коли Україні було тяжко. В мирний час я міг купити паспорт будь-якої країни, але я люблю Україну і хочу, щоб мої діти жили тут», - каже Юрій Тира.

Також «Степанич» розповів історію про те, як він змінив хорошу роботу, яка давала змогу йому подорожувати, на волонтерство.

«Коли в нас розпочинався Майдан, я приїхав з Маямі, де я мандрував на найбільшому круїзному лайнері у світі. 30 листопада я пішов на Майдан, аби побачити, що там робиться – я не підтримував два лозунги «хто не скаче, той москаль» та «Юлі - волю», адже я бачив, що натворила Юлія Тимошенко, та не збирався ні під ким скакати. Побачивши це, я поїхав у службове відрядження до Франції, а через два тижні повернувся. На Майдан я потрапив тоді, коли почали привозили «тітушок». Коли горів Будинок профсоюзів і люди залишилися без їжі та теплих речей, то перший бус, який заїхав на Майдан, був мій.

У мирне життя я мав транспортну фірму, їздив по всій Європі.

Вже потім, коли почалася війна, я поїхав на Донбас і побачив, що там відбувається своїми очима. З липня 2014 року волонтерство – моя «хвороба», адже я побачив, що ми там потрібні. Зараз я займаюся тим, що вожу на виступи у зону АТО артистів: Арсена Мірзояна, Сашка Положинського, групу «Тік», 95-й квартал», - зазначив волонтер.

Книга написана російською мовою бо, як пояснює сам автор, на українській мові книга мала б менший тираж і мала б більшу вартість.

Насамкінець всі охочі могли поспілкуватися з Юрієм Тирою та отримати автограф від письменника на придбаній книзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марнотратники Показати IP 17 Листопада 2017 19:14
Невже гроші витрачати на книжки, коли кінця того навіть і невидно.І коли ви Шкоду відправите хоч трохи послужити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus