USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дозвільні центри часто працюють непрозоро, – Савчук

12 Липня 2011 14:40
У волинському відділенні Держкомпідприємництва мають претензії до роботи дозвільних центрів у районах та містах Волині – кажуть, що відповідальні особи часто не дотримуються закону.

Про це під час розширеного засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва в області доповів голова представництва Державного комітету України з регуляторної політики та підприємництва у Волинській області Олег Савчук.

Посадовець наголосив, що перше півріччя 2011 року позначилось низкою законодавчих нововведень у роботі дозвільних центрів, опанувати які змогли не всі.

«Чимало нових селищних і сільських голів не знайомі з вимогами законодавства щодо роботи з нормативно-правовими актами, тому траплялись непорозуміння», – зазначив він.

Так, очільник Держкомпідприємництва в області зробив зауваження Рожищенській та Локачинській РДА, а також виконкому Луцької міськради.

Законодавчі зміни, додав Савчук, посилили відповідальність державних службовців.

«Повністю виконують свої обов’язки, визначені законодавчо, підрозділи управління МНС у районах та районні санепідемстанції. До них претензій практично не було», – доповів він.

«Покращилась співпраця з представниками інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, проте в окремих районах області і місті Луцьку робота цього дозвільного органу в дозвільному центрі є не повністю ефективна», – зазначив посадовець.

Також не повністю виконують свої законні обов’язки місцеві відділи містобудування і архітектури та ЖКГ в містах та районах.

«Незважаючи, що вони є підрозділами органів виконавчої влади, часто здійснюють роботу поза дозвільними центрами, часто непрозоро та ускладнюють процедури видачі погоджень. Це давня проблема», – констатував Савчук.

Окремі нарікання висловлюють керівники РДА щодо роботи державного управління охорони навколишнього середовища. Проблема в тому, що часто один інспектор мусить обслуговувати декілька районів, каже Савчук.

«Щодо роботи дозвільних центрів, то тут відсутні посади державних адміністраторів. Станом на 1 червня – у Рожищенському та Іваничівському районах», – зазначив він.

Окрім того, Савчук повідомив, що робота державних адміністраторів виглядає не найкращим чином у Турійському, Любешівському, Ковельському та Горохівському районах. Зокрема, низка дозвільних центрів не мають окремих приміщень, належної офісної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
правдолюб Показати IP 12 Липня 2011 14:57
олежик ти молодець як "ФЕНИКС З ПОПІЛУ"
ОРІОН Показати IP 12 Липня 2011 15:17
Стидота непрофесіоналізму таких "Савчуків"
2 Показати IP 12 Липня 2011 16:32
І воно не тоне...
сак Показати IP 12 Липня 2011 16:36
Що ,Олежику, Рожиже і Локачі не цікаві, бо у нас немає де поживитись?
Карло Показати IP 13 Липня 2011 00:09
Дійсно, я прийшов у наш районний дозвільний центр який згадується по земельних питаннях, а мені дівчина каже: поїдьте в Луцьк - у археологів візміть таку бумажку, у екологів - привезіть таку бумажку - ми тут вам тоді напишемо і зареєструємо. На фіг мені такий дозвільний центр.
Doping Показати IP 13 Липня 2011 10:12
От воно де виплило. А то я вже геть спереживавсь - де ж то славетний рожищенський рехворматор подівся)
!!! Показати IP 13 Липня 2011 10:32
Тра добавляти працівників. Вимоги законів зростають, а штати обмежені прийнятим фондом ЗП. Не можливо фізично опрацьовувати усі нововведення. Скільки завгодно можна сварити чиновника, але при однобокому підході проблема не вирішиться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus