USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Два бланки в одні руки: як на Волині проводять «об’єктивне» опитування від Зеленського

25 Жовтня 2020 13:46
У Ковелі люди заявляють, що на вулицях міста незаконно та з порушеннями проводять опитування від Зеленського.

Від спілкування з однією такою інтерв’юеркою оприлюднив у фейсбуці Руслан Тимощук.

Зокрема, волинянин вказує на те, що дівчина, яка здійснює опитування у Ковелі, займається непрямою агітацією у день вибрів, що заборонено чинним законодавством.

Коли чоловік запитав у дівчини на камеру, де вона взяла бланки з питаннями, та відповіла, що нібито роздрукувала сама.

«Представляєте, у мене вдома є принтер і я сама розпічатала, бо хочу, щоб люди дали мені відповідь», – каже дівчина та додає, що проводить соцопитування буцімто для себе.

Коли ж ковельчанин попросив у дівчини два бланки, та без вагань йому їх дала.

«Я ці бланки можу заповнити на власний розсуд, тобто я можу свою думку двічі продублювати і це потім буде використано як об’єктивні дані», – поцікавився Руслан Тимощук у інтерв’юерки. На що та не знайшла, що йому відповісти.
Крім того, наголосив волинянин, на бланках мають бути вказані дані друкарні, якщо ж на власному обладнанні друкувалися бланки, то це також має бути вказано на них.

Наостанок ковельчанин наголосив, що подав заяву у поліцію про правопорушення під час проведення так званого опитування.
Як інформує Суспільне, за останню добу до Нацполіції Волині вісім разів зверталися волиняни через опитування "5 запитань від президента". На лінії "102" заявники вказували на незаконну агітацію. Про це розповів начальник ГУНП області Юрій Крошко.

Найбільше таких заяв правоохоронці отримали від ковельчан.

"На думку заявників, які телефонують на "102", відбувається нібито незаконна агітація. Зараз правоохоронці перевіряють усі ці факти, чи є там склад виборчого законодавства", – каже Юрій Крошко.

Натомість у громадському русі ЧЕСНО повідомляють, що більшість тих, хто проводять опитування, переконують, що волонтери, але назвати соцслужбу, для якої проводять опитування, не можуть. Один з тих, хто проводить опитування зізнався, що у Харкові за це платять 1 000 грн. У Херсоні ті, хто проводять опитування, активності не проявляють, дозволяють забирати листівки у необмеженій кількості. Пояснюють, що за невеликі гроші, тому «не напрягаються».

«Деякі виборці навіть не розуміють, що відбувається, перепитують, що це за 5 питань. Підходять у Куликівці, щоб брати участь в такому опитуванні, далеко не всі. Листочки тих, хто відповів, складають в картонну скриньку», – розповідає парламентський аналітик Руху ЧЕСНО Дмитро Черетун, який спостерігає за виборами на 208 окрузі.

У Харкові опитувачі «від Зеленського» розповіли спостерігачці, що отримують 1000 гривень за день.

У Херсоні учасники «опитування Зеленського» видають всім охочим скільки завгодно опитувальників та дозволяють іх забирати «на пам’ять». Ніякої активності вони не проявляють і кажуть, що працюють за невеликі гроші, тому «не напрягаються».

У Львові той, хто проводить таке ж опитування, переконує, що волонтерить. Біля дільниці 461954 чоловік, який стоїть біля скриньки «5 питань», переконує, що опитування проводить соціологічна служба, але назвати, яка це служба – не може. Запевняє, що партія «Слуга народу» тут ні до чого.

У Запоріжжі опитувачка розповіла ЧЕСНО, що укладала договір із соціологічною компанією, але відмовилась назвати її.

На території школи 93 у Києві і виборчої дільниці стоїть людина в накидці з написом про питання від президента. Не представляється, каже, що волонтер, документів жодних не показує. Облік опитуваних не ведеться і кожен може проголосувати хоч кільканадцять разів.

Люди підходять через одного. Дехто каже, що знає, що опитування незаконне, але все одно заповнює анкету. На папірцях немає жодних вихідних даних чи порядкових/серійних номерів.

У Хмельницькому можна вкидати заповнені бланки для опитувань по кілька разів одному й тому ж виборцю. Той, хто проводив опитування не заперечував і сказав, що йому для статистики така технологія згодиться.

Натомість, як пише Бабель у телеграм-каналі, опитування Зеленського проводять неповнолітні. Підлітків помітили в Києві, Івано-Франківську, Одеській та Рівненській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 25 Жовтня 2020 14:21
Я на своїй дільниці їх взагалі не бачив.
Фєдя з Побєди Показати IP 25 Жовтня 2020 14:27
А я, блін, після рєзкого волевиявлення на виборчій дільниці чекав, шо до мене підійдуть ті пані в білому мінісексіфартушку для яких я наперед заготовив не менш рєзкій спітч з канкрєтними координатами напрямку руху і родинними зв'язками по материній лінії ! Розвела нас доля ! Для мене - облом, але їм несказанно фортануло, бо мало би не показалось !
А шо... Показати IP 25 Жовтня 2020 14:38
прикольно...
б Показати IP 25 Жовтня 2020 17:07
Бачив ,стояв,трусився від холоду хлопчина. Поліцмен крутився не далеко.Він нікого не зачіпав, і його також.
Звіздун шкір'як Показати IP 25 Жовтня 2020 19:39
Ці особи - "волонтери" юридично нікчемні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus