USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Екологи просять волинян не спалювати листя та сміття

15 Березня 2014 10:42
Екологи області звертаються до всіх мешканців краю з проханням утриматися від спалювання сухих рослин, опалого листя та побутового сміття.

Фахівці нагадують, що це призводить до погіршення екологічної ситуації та підвищує ризик виникнення пожеж. Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Особливо небезпечним є випалювання сухої торішньої рослинності на полях та луках: вогонь легко перекидається на торфовища та лісові насадження.

Спалювання торішнього листя та побутового сміття призводить до викидів шкідливих для здоров'я канцерогенних речовин у повітря.

З огляду на це, державна екологічна інспекція у Волинській області посилила контролю захисту лісів, торф’яників і сільгоспугідь від пожеж та проводить масову профілактичну роботу.

Держекоінспекція попереджає, що випалювання стерні, луків, сухої рослинності, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках тягнуть за собою штрафи: на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів; на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Екологи наголошують: банальна людська необережність може завдати непоправної шкоди довкіллю!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
зміїнець Показати IP 15 Березня 2014 11:33
куди ті екологи дивляться. поїхати по ковельській трасі - там через кожних 50 метрів горить - дихати нема чим. ото і бюджет поповнять. і план виконають
екологія Показати IP 15 Березня 2014 12:06
Просять вони епрст...!!! Да за таке штрафувати треба і казну поповнювати, а вони просять... єурапейці *****! Тьху!!!
Лучанин Показати IP 15 Березня 2014 15:53
Вони не тільки просять, а ще й штрафують!!!! Але людям це не доходить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus