USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Експромт» - другий серед професійних ансамблів

8 Жовтня 2013 12:00
Інструментальний ансамбль «Експромт» здобув другу премію у XXIII Міжнародному конкурсі-фестивалі баянно-акордеонного та оркестрового виконавства Concorso Internazionale «Citta di Lanciano».

Виступ ансамблю в Італії відбувся за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Конкурс тривав з 22 вересня до 5 жовтня у місті Ланчіано. Про здобутки та враження від виступу поділився із Волинськими Новинами художній керівник інструментального ансамблю «Експромт», доцент кафедри музичних інструментів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Петро Шиманський.

«Інструментальний ансамбль «Експромт» створений у 2008 році, і за час свого існування вже неодноразово брав участь у конкурсах різного рівня – як всеукраїнських, так і міжнародних. Нас вже знають, і це приємно. Саме тому ми отримали запрошення від голови оргкомітету міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «Citta di Lanciano», заслуженого діяча мистецтв України композитора Володимира Зубицького, який довгий час живе і працює в Італії. Оскільки учасник колективу «Експромт» Михайло Дудай є талановитим акордеоністом, ми вирішили виступати відразу в двох категоріях – категорія «О» (Інструментальний ансамблі) та категорія «J» (вар’єте, акордеоністи після 18-ти років)», – розповів Петро Шиманський.

Так, 16 представників з Росії, України, Угорщини, Білорусі, Китаю, Литви, Латвії, Казахстану, Польщі, Німеччини змагались за нагороди у категорії «О». А друге місце серед Інструментальних ансамблів виборов «Експромт».

«Це для нас хороший результат, престиж луцької баянної школи, адже змагались із професійними ансамблями, представниками консерваторій. І це демонструє досягнення, які є в нашому Інституті мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Наш студент Михало Дудай теж здобув нагороду за третє місце у категорії «J». Я вважаю, це хороший початок для подальших здобутків.
Цьогоріч я був запрошений як член журі, на майбутнє є чимало ідей щодо проведення схожих конкурсів у нашому місті та участі «Експромту» у міжнародних фестивалях. Зазвичай, найбільшою проблемою є фінансування. Тому, звертаємось до благодійників і меценатів. За можливість виступу на сцені старовинного оперного театру італійського містечка Ланчіано дякуємо «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Благодійний фонд реалізує чимало проектів у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Приємно, що серед них підтримка культури і мистецтва займає чільне місце», - зауважив Петро Шиманський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus