USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ердоган анонсував скасування надзвичайного стану в Туреччині

12 Липня 2017 17:21
Надзвичайний стан в Туреччині, що діє з 16 липня 2016 року у зв'язку зі спробою військових захопити владу в країні, закінчиться в найближчому майбутньому, заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.

Про це пише "Нововое время" з посиланням Hurriyet daily news.

«Ми обов'язково закінчимо цю роботу після усунення необхідності в нашій боротьбі з тероризмом. Справа FETÖ (організація Фетуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації липневого путчу, - Ред.) почала набувати свого оформлення, і ми також отримали важливі підстави в боротьбі проти Робочої партії Курдистану. Тому цілком можливо, що надзвичайний стан буде скасовано в недалекому майбутньому, хоча ми вже здійснюємо його в дуже обмеженій області», - сказав Ердоган у своєму виступі перед інвесторами в Анкарі.

Однак президент Туреччини також сказав, що в нинішніх умовах «не може бути й мови» про скасування надзвичайного стану.

«Не може бути й мови про те, щоб зняти надзвичайний стан з усім, що в даний час відбувається. Люди запитують, коли закінчиться дія НС. Він закінчиться, коли ця справа повністю закінчиться», - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня минулого року військові Туреччини вчинили спробу заколоту. У Стамбулі та Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю були виведені танки. Вже до ранку суботи президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані. 16 липня в Туреччині було оголошено військовий стан у зв'язку зі спробою державного перевороту напередодні.

20 липня президент Ердоган ввів надзвичайний стан на три місяці для "нейтралізації загроз", пов'язаних з військовим заколотом.

Після цього уряд країни періодично продовжував дію режиму НС в країні. Він передбачає окремі обмеження на пересування, проведення мітингів демонстрацій, посилення контролю над ЗМІ та інше.

Нагадаємо, після невдалого перевороту 15 липня 2016 року у Тереччині ввели надзвичайний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus