USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фацевич - про те, чи беруть поліцейські хабарі

23 Жовтня 2015 14:32
Випадки неправомірної поведінки нових поліцейських трапляються, проте це одиниці з 5000 осіб по всій Україні, - запевнив голова патрульної поліції Києва Олександр Фацевич. Про це інформує Новое время.

У своєму першому великому інтерв'ю для медіа Олександр Фацевич розповів про те, чи беруть поліцейські хабарі і які є скарги на їхню роботу.

Зокрема, він заявив, що хоча про це ходить багато чуток, доведених випадків одиниці. Голова патрульної поліції також закликав повідомляти про такі випадки.

"Мені таксисти часто кажуть: патрульні взяли гроші. Говорять про це і в Одесі, і в Харкові, і в Києві. Але жодної фотографії, жодного відео немає, запитаєш номер машини – не пам'ятають. Якби у нас хоч один патрульний взяв гроші, що не зняли б його? Якщо ви зіткнулися з таким випадком, називайте номер машини або час і район, знімайте відео, будемо розбиратися", - заявив Фацевич.

Він також навів у приклад два випадки, коли за отримання неправомірної вигоди поліцейських звільнили і наголосив, що порушників привели їхні ж колеги.

"Звісно, є випадки. Наприклад, в Одесі, де поліцейського звільнили за те, що взяв "подяку". Або випадок, коли поліцейський намагався продати шолом, який він забрав на місці ДТП. Ми зараз розбираємося з цим. Але це одиниці з 5 тисяч людей по всій Україні. І найцікавіше, що в обох випадках порушників привели самі патрульні, їхні колеги. Це нормально. Колектив відштовхує тих, хто йому не потрібен", - розповів голова патрульної поліції.

Фацевич повідомив, що багато хто критикує роботу патрульної поліції за порушення, які пов'язані, зокрема, з тим, що серед поліцейських мало юристів.

"Йде багато негативу. Але я завжди запитую: чому юристи не стояли в чергу в поліцію? Вони є, але їх мало", - заявив він.

Крім того, він повідомив, що у деяких патрульних поліцейських невеликий стаж водіння, що пояснює те, що вони іноді порушують правила дорожнього руху.

"До мене в Київ заявки подали 36 тисяч осіб, з них обрали найкращих. У деяких просто є водійське посвідчення, а стаж водіння не дуже великий. Ми цього не врахували. А всі, хто критикує, чому самі не пішли в поліцію? Якщо вважаєте, що розбираєтеся краще, чому вас немає серед нас?", - сказав голова патрульної поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
13 Показати IP 23 Жовтня 2015 14:49
Взяли в поліцію тих, хто проплатив бабло))))))
До 13 Показати IP 23 Жовтня 2015 15:24
Бредятина!!!! Знаєш приклад, конкретний факт - наведи (де, коли, хто і кому, скільки і за що), а язицюрою молоти - це вже при совдепії проходили. Одна баба сказала.....
и до До 13 Показати IP 24 Жовтня 2015 15:11
До 13. Якщо Вам невідомо 100% не говоріть. Право ображати інших громадяни Вам ніхто не давав. Я знаю конкретний факт і цифру але з етичних міркувань прізвищ не назву. сума коливалась від 1,5 до 2 тис.у.о., але відмовися оскільки невірив, що щоб потрапити в поліцію потрібно платити і в результаті після проходженння співбесіди повідомли що Ви не пройшли. (просили в період з моменту проходження співбесіди до повідомлення пройшов чи ні). Ніхто не говорить що всі хто пройшов платили, або будь-хто з тих хто проййшов платив.
Олег Показати IP 23 Жовтня 2015 15:33
Тебе напевно не взяли в поліцію і ти пишеш, що беруть лише за гроші.
Паша Показати IP 23 Жовтня 2015 19:53
Завжди будуть незадоволені. Починайте зміни з себе, не пропонуйте взяток, не порушуйте...
Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 22:38
Запитання до керівника чесної поліціі а на яких підставах згідно яких нормативних документів особам які проходили на службу в поліцію і не пройшли надходять повідомлення на електрону почту з забороною пів року повторно проходити до патрульної поліціі? У вас що є по кожному рішення судду чи це передбачено законодавством чому після 35 не можна подавати заяву на вступ до лав в патрульну поліціі? Дуже багато чому Вам не здається?
Пола до Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2015 22:26
Підтримую на всі 100%! Займіться цим питанням публічно!
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 22:41
скажіть а як так вийшло що ПАН ІЩЕНКО і ПАН ХАРИТОНЮК опинились в новій поліціі києва? ВОНИ напевно ніколи не брали хабарі? Чесні пацани? То виходить що Все міське ДАІ Луцька теж нормальні хлопці а пройшли тільки двоє як так?
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 22:42
А це правда що кажуть що твій брат буде кірувати поліцією Луцька?
123 Показати IP 23 Жовтня 2015 22:58
а ФАЦЕВИЧ БУВ так сказать начальник патрульної Києва а тут пишуть що директор всієї паатрульної....України є питання
Анонім до 123 Показати IP 24 Жовтня 2015 00:56
Бо фасевич головний пахан ....Беруть хабарі....щей як... Тільки такса виросла.... Як пояснюють...бо керівництво вимагають від них за кожне чергування калину.
не пацик Показати IP 24 Жовтня 2015 04:51
Киньтеся того ровера ! яка мудра порядна людина маючи професію і реально мисляча піде працювати сантехніком поліцаем в нову поліцію. Вони ще незнають куди вони попали ? чистити каналізацію людських нечистот -скоро почнуть блювати і плакати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus