USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фестиваль у Луцьку може не відбутися: економія коштів

17 Червня 2014 10:05
Ювілейний 10-й фестиваль дитячої преси може не відбутися цього року на Волині через розбої сепаратистів в Україні: є проблеми з доїздом школярів зі Сходу.

Під час особистого прийому голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта вчора, 16-го червня, до нього звернулися за підтримкою, аби допомогти організувати захід.

Міжнародний фестиваль шкільної преси «Яблуневий цвіт» відбувається на базі Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького й мав відбутися цього року в травні, однак його перенесли на невизначений термін.

«Раніше на цей фестиваль до нас приїжджали школярі з Німеччини, Польщі та з усіх областей України, окрім Донецької, Луганської, Чернігівської і Харківської, бо далеко було добиратися. Однак зараз ситуація в країні складна, ми вирішили не проводити цей фестиваль у травні. Можливо проведемо його у вересні-жовтні чи наступного року. Як ми вели перемовини з колегами, то до нас планували приїхати із Севастополя», - розповідає Директор луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець.
З цього приводу редактор шкільної газети «Бриз» Сергій Ніліпюк попросив губернатора про підтримку фестивалю як матеріальну, так і організаційну.

«Фактично цей фестиваль тягне на собі Мишковець, а інші директори луцьких шкіл не охоче долучаються до проекту, бо кожен тягне покривало на себе. Треба щоб була вказівка зверху, аби це не була лише гімназії № 4, а й інші луцькі школи. Бо ж вони мають свої іноземні зв’язки й можуть залучати більше дітей із сусідніх країн», - пояснює Сергій Ніліпюк.

Він додає, що було добре, аби в організаційному плані допомогли з розміщенням гостей.

Проте, що фестиваль треба підтримати, Григорій Путсовіт погодився, однак наголосив, що зараз діє 65 постанова Кабінету Міністрів України, згідно з якою заборонено проводити фестивалі з метою економії бюджетних коштів. Втім, він додав, що спробує це питання вивчити й допомогти знайти спонсорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
думка Показати IP 17 Червня 2014 10:13
"Бандерштадт" треба відмінити, а кошти дати дітям!!!
Вільна Волинь до думка Показати IP 17 Червня 2014 10:28
Тільки хотів сказати про це! Як на той бандеерівський шабаш, який не приносить місту ні користі ні прибутків, то вони гроші знаходять. А на інші фестивалі вони економлять! Скоти.
Джулія до думка Показати IP 17 Червня 2014 10:59
Похвально, що так про дітей турбуєтесь. А їхнім батькам та молоді, отже, нічого не треба??
Дмитро до думка Показати IP 17 Червня 2014 10:59
ну що ж ви хто його відмінить це ж дітища нашої птахи гузя там гроші завжди найдутьсі і 250 тис. на памятник бандері теж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus