USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фільм «Майдан» отримав гран-прі кінофестивалю в Нюрнберзі

7 Жовтня 2015 08:15
Головну нагороду 9-го Міжнародного фестивалю фільмів про права людини в Нюрнберзі завоював документальний фільм "Майдан". Про це інформує Українська правда з посиланням на офіційний сайт фестивалю.

Режисер картини Сергій Лозниця отримав гран-прі у вівторок, 6 жовтня, разом з грошовою премією у розмірі 2500 євро.

В основу фільму лягли кадри документальних зйомок на київській площі Майдан, що стала центром масових виступів проти політики президента Віктора Януковича.

Кінострічка показує революційні події в Києві в спокійних крупних планах без коментарів, заяв чи оціночних суджень - кадри з розгорнутими прапорами, палаючими барикадами і беззбройними людьми говорять самі за себе, - йдеться в обґрунтуванні журі.

Фільм про події в Україні вперше показали в травні 2014 на Міжнародному кінофестивалі в Каннах. Його автор, режисер Лозниця, що народився в Білорусі і виріс в Україні, з 2001 року живе і працює в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus