USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фільм «Сім чудес Волині» вийшов на DVD

18 Серпня 2011 13:20
В Луцьку презентували DVD-диск з фільмом «Сім чудес Волині» та буклет до нього – продукт поширять школами та бібліотеками області.

Про це стало відомо під час офіційної презентації диску та буклету 18 серпня у стінах обласної наукової бібліотеки.

Як розповіла керівник проекту «Сім чудес Волині», голова Волинського туристичного клубу «Ми» Руслана Мельник, робота над фільмом, диском та буклетом велась з 2008 року. У серпні 2010-го фільм вже був готовий та презентований пресі.

І вже за рік творча група проекту видала фільм «Сім чудес Волині» на DVD-дисках. Як додаток до диску видрукували кольоровий буклет. Всього видали по тисячі примірників.

У 48-хвилинному фільмі йдеться про найцікавіші рукотворні історичні пам’ятки. Ними, за результатами конкурсу, який проводився облдержадміністрацією, визнали Луцький замок Любарта, Свято-Успенський собор у Володимирі-Волинському, Загорівський та Зимненський монастирі, музей-садибу Лесі Українки у Колодяжному, резиденцію князів Радзивілів у селищі Олика та комплекс історичних пам’яток у Берестечку.

Інформацію про ці ж пам’ятки та їхні світлини можна знайти у буклеті на 32 сторінках.

Цікаво, що фільм начитаний чотирма мовами: українською, російською, польською та англійською. Так само і буклет перекладений на чотири мови.

«Видання здійснене за сприяння експертної ради з питань видавничої справи при облдержадміністрації та обласного управління культури та туризму», – розповіла голова турклубу «Ми».

«Щоб знали про наші пам’ятки, про Волинь не тільки в межах нашої області, в межах держави, а і за кордоном. Тому що зараз настає такий час, що ми самі повинні просувати своє, щоб до нас приїздили», – говорить Руслана Мельник про мету проекту.

Крім того, цим проектом намагались привернути увагу держави до проблем історико-культурних пам’яток, каже вона.

Нині ж творча група починає поширювати і пропагувати цей продукт на Волині.

«Ці диски з буклетами будуть розповсюджені школами та бібліотеками. В продаж поки що, на жаль, не надійдуть», – розповіла Руслана Мельник.

В планах творців «Семи чудес Волині» створити подібний фільм, але вже про природні пам’ятки Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грыцько Показати IP 18 Серпня 2011 16:14
Конкурс: кто первый даст линк на торрент в теме, будет номинирован на "Кращий волынянин року" ...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus