USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фінінспекція перевірить ціни на медпослуги на Волині

4 Липня 2014 16:22
Перевірити ціни на медпослуги в області пропонують чиновникам облдержадміністрації та фінансистам.

Управлінню охорони здоров’я та департаменту фінансів Волинської ОДА пропонували перевірити, чи правомірно медичні заклади області встановлюють ціни на платні послуги, зокрема вартість обстеження на магнітно-резонансному томографі в обласній лікарні та Луцькій міській клінічній лікарні. Також чиновники мають розробити методологію розрахунків вартості.

Відповідний проект рішення розглядали депутати під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства сьогодні, 4 червня.

Автором проекту рішення виступив депутат Сергій Слабенко.

З його слів, у засобах масової інформації поширюється інформація про те, що обстеження на магнітно-резонансному томографі в обласній лікарні та Луцькій міській клінічній лікарні відрізняються. До слова, цю інформацію озвучила головний лікар міської лікарні Лариса Духневич під час засідання виконкому, 16 квітня.

Нагадаємо, тоді член міськвиконкому Юлія Сабатюк, зауважила, що в Луцьку відбувався з’їзд професорів медицини, і вони дуже дивувалися, чому обстеження МРТ на Волині – одне з найдорожчих в Україні.

У відповідь Лариса Духневич повідомила, що в Луцьку обстеження МРТ (магнітно-резонансна томографія) можна зробити за 300 гривень, тоді як в обласній лікарні це обстеження коштує 800 гривень.

Крім того, вона повідомила, що ціна, яку пропонують в міській лікарні – нижча, ніж у сусідніх областях.

«До нас приїжджають зі Львова та Рівного. Люди кажуть, що вигідніше приїхати до Луцька на таксі і зробити обстеження у нас, аніж в іншому обласному центрі», - повідомила головний лікар.

Однак нині головний лікар каже, що її слова неправильно потрактовані, мовляв, вона визнає, що в обласній лікарні сучасніший томограф, витратні матеріали коштують більше, тому й ціна дорожча. Так пояснює головний лікар обласної лікарні Іван Сидор.

У проекті рішення, запропонований Сергієм Слабенком йшлося про те, щоб депутати звернулися до управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації з залученням спеціалістів Державної фінансової інспекції у Волинській області щодо вирішення питання: «проведення спеціальної перевірки інформації, викладеної у Інтернет-мережі про високу вартість обстеження на магнітно-резонансному томографі у Волинській обласній клінічній лікарні порівняно з комунальнимо закладом Луцька міська клінічна лікарня та іншими медичними закладами України».

Крім того, в проекті рішення пропонувалося рекомендувати управлінню охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації проаналізувати механізми формування та алгоритмів розрахунку вартості медичних послуг та з'ясувати спірні, проблемні питання, які виникають під час застосування методик розрахунку вартості медичної послуги.

Та члени комісії вирішили просто перевірити правомірність встановлення вартості послуг в медзакладах області, з цим депутати планують звернутися до департаменту фінансів та фінінспекції.

А ось розробити методологію обрахунків вартості послуг, аби люди більше не задавали питань, чому ці чи інші послуги коштують саме такі суми депутати пропонують пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пацієнт Показати IP 4 Липня 2014 16:59
Наскільки ОБ’ЄКТИВНО перевірить? Все залежить саме від цього. А ще від того, яке завдання отримає: "ЗНАЙТИ" чи "НЕ ЗНАЙТИ".
Сергій Показати IP 4 Липня 2014 17:29
В міській лікарні Луцька дуже гарно роблять МРТ ,два рази там робив ,ціна нижча ніж в Рівному і якісніше, В Рівному взагалі не лікарі ,а шкуродери,В обласній у Луцьку не робив, то не знаю,
111111111111111 Показати IP 4 Липня 2014 21:21
Да в міській лікарні супер роблять МРТ.от ціни то встановили на основі якого закону!!!!!!!!!!!!!!!!!Га, згідно якого пінкту і закону ввели платну послуги, га.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus