USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фонд «Тільки разом» у Топільному обладнав дитячий майданчик

29 Серпня 2016 16:37
Радість. Усмішки. Щасливі обличчя. У дітей, які проживають у селі Топільному Рожищенського району, справжнє свято – відкриття дитячого ігрового майданчика, який з’явився завдяки активній співпраці ініціативної громади села з представництвом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Рожищенське представництво Фонду розпочало роботу в травні цього року. В день відкриття сюди звернулася активістка Топільного Оксана Філіпчук з проханням обладнати у їхньому селі дитячий ігровий майданчик. Вже тоді колектив ініціаторів розробив проект під назвою «Щаслива дитина – багата країна».

«Це був перший проект програми «Ініціативна громада» з яким звернулися мешканці Рожищенського району. Ми з колегами поїхали в село та вивчили ситуацію. Спільно дійшли висновку, що у селі є потреба в облаштуванні дитячого майданчика. Фонд підтримав проект, адже діти – це наше майбутнє», – розповідає керівник Рожищенського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Веремчук.

У Топільному живе більше півтори тисячі людей, серед яких 400 дітей. Раніше спеціально облаштованої території, на якій малеча могла б активно проводити дозвілля, не було. Після подання проекту до представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» громада міркувала над місцем розташування омріяного майданчика. Територія біля храму виявилася найоптимальнішою, адже діти матимуть змогу розвиватися духовно та фізично.

У день Яблучного Спаса у Топільному відкрили майданчик. Після хресного ходу та посвяти святкових кошиків, настоятель храму свяченою водою окропив ігрові споруди.

«Ви молодці, що зуміли об’єднатися задля доброї справи. Це Ваш перший проект, у якому ви першочергово подбали про своїх дітей, про їхнє змістовне дозвілля. У його реалізації дуже велика ваша частка, адже до встановлення майданчика долучилося все село», – каже керівник Центральної філії Сергій Костриченко.

Діти з нетерпінням чекали, аби у їхньому селі з’явилося місце, де можна було б погратися на сучасних ігрових спорудах. У день відкриття малеча випробовувала майданчик. Усі залишилися в захваті - і дорослі, і малі. Сільські активісти раді, що на їхнє прохання відгукнулися та допомогли втілити задумане у реальність.
«Яке дитинство ми забезпечимо нашим дітям, те й матимемо в майбутньому. Нам, батькам, приємно бачити щирі усмішки на обличчях дітей. Вони задоволені ігровими спорудами. Цей майданчик ще більше згуртував наше село і я переконана – це надихне нашу громаду для участі в інших проектах», – каже голова ініціативної громади Оксана Філіпчук.

Дитячий майданчик – це результат співпраці топільненської громади та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Попереду ще багато проектів, адже люди переконалися – спільними зусиллями, навіть в скрутні часи, можна дбати про благоустрій свого села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жорік Показати IP 29 Серпня 2016 16:47
Слів підібрати не можливо, тому що це для ДІТЕЙ. Не важливо як і за чиї кошти про те це для діток для самого щиирого населення нашої України. ДІТИ наше майбутнє.
Волиняка Показати IP 5 Вересня 2016 17:49
Справді, діти - майбутнє нації і держави. Тому потрібно їх виховувати в любові до української мови і всього українського. Спаси Господи людей твоїх, і благослови насліддя Твоє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus