USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фотовиставка у Луцьку: «Елемент порожнечі» Олександра Паньковця

21 Травня 2015 20:40
У Луцьку презентували фотовиставку волинського фотохудожника Олександра Паньковця.

Відкриття відбулось сьогодні, 21 травня, у Нижньому залі «Галереї мистецтв» будинку художника Волинської організації НСХУ.

Так, на представлених фото зображені манекени, що цілком змальовують внутрішню порожнечу й відсутність наповненості людини.

«Коли розпочиналися революційні події, а згодом війна, тоді я собі вирішив принципово не робити прямих фоторепортажів з Майдану та зі сходу. Я захотів докопатися до істини, зокрема визначити, чому ми, українці, такі інертні і чому дозволяємо себе «нагинати». І я зробив висновок, що усе починається ще на побутовому рівні. Людина бігає туди-сюди, у той час, як їй у мозок вантажать усіляку «дурню», не даючи їй самостійно описати світ таким, яким вона його бачить. Системі завжди цікавіше й простіше мати при собі тих, ким легко маніпулювати й керувати. Кожна світлина – це ілюстрація тієї моделі поведінки, що нам нав’язують», - розповів у власному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини автор фотовиставки.
З його слів, люди часто роблять важливими зовсім неважливі речі: соціальний статус; гроші, як сенс життя; здоров’я, що продається виключно за ті ж самі гроші; їжа, як культ; фізична довершеність та краса на продаж; віра, в основі якої лежить маніпуляція свідомістю; акцент на сексі, як на чомусь дуже важливому і корисному; егоїзм, як ідеологія людських відносин; жага розслабленого способу життя, як результат.
«В сучасному суспільстві існує дуже багато різного роду сумнівних ідей і принципів, що методично завантажують в наші голови цінності, котрі мають стати основою та сенсом буття для кожного члена суспільства. Їх пропонують нам як фундаментальний та безальтернативний орієнтир на все життя. З таких от елементів підозрілого походження і складається діалог із самим собою середньостатичної людини, яка практично все своє свідоме існування витрачає на аналіз і оцінку речей, що безапеляційно «тулить» нам соціум. В стані порожніх та безцільних рефлексій, нав’язаних ззовні під впливом подразників, минає час. Як наслідок, з людини розвивається істота, яка чужі ідеї та цінності під тиском суспільства приймає як сенс буття. Така поведінка не залишає жодного шансу для власного опису світу. І, коли настає момент, що потребує від людини відповідальності і сприйняття реального життя без своїх та чужих ілюзій, у тому вигляді, як воно існує насправді, ми виявляємо в собі замість волі до бездоганності рішень і дій тотальну порожнечу, яку старанно культивували протягом великого проміжку часу. Ця порожнеча тисне на людину як основний, вирішальний, домінуючий і безальтернативний елемент життя. Але чи ви замислювались над тим, що люди в будь-який момент можуть послати під три чорти із свого життя все, що завгодно. Миттєво», - резюмував митець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus