USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині запрацює ще один цукровий завод

11 Листопада 2015 17:47
Горохівський цукровий завод, як повідомлялося, віднедавна має нового власника – ПП «Агро-Експрес-Сервіс».

Як розповів генеральний директор заводу Василь Муха, завод запрацює з наступного сезону. Про це повідомляє «Слово Волині».

Підприємство «Агро-Експрес-Сервіс», центральна садиба якого в селі Ярославичі Млинівського району Рівненської області, працює з 1999 року. Воно є одним із найбільших сільськогосподарських товаровиробників Рівненщини. Орендують господарі понад 32 000 га землі в трьох районах Рівненської області – Млинівському, Радивилівському, Демидівському та Кременецькому районі Тернопільської області. Віднедавна і на Волині. З них щороку засівають приблизно 9 тисяч гектарів цукровими буряками.

Василь Муха каже, що на відкритих торгах придбали виробничі комплекси цукрового заводу, який у селі Мар’янівка Горохівського району, і вже розпочали інвентаризацію та підготовку до відновлення його виробничих потужностей.

Планують зробити це до початку наступного сезону.

Колишні власники, окрім 33 бурякопунктів, де приймали солодкі корені від агроформувань та населення, ще й власними силами засівали до 3 тисяч гектарів цукровими буряками. Тож на запитання, чи розширюватиме ПП «Агро-Експрес-Сервіс» площі під посів у Горохівському районі, генеральний директор підприємства відповідає, що як тільки власники земель навколо заводу виявлять бажання здати свої паї в оренду, вони розглянуть усі пропозиції.

Звісно ж, людей цікавить питання робочих місць на одному з найбільших підприємств Горохівського району.

– Про це рано ще говорити, – коментує Василь Муха. – За попередніми підрахунками, для нормальної роботи підприємства знадобиться не менш як 300 працівників. Будемо сподіватися, що ПП «Агро-Експрес-Сервіс» відновить й інші супутні структури, що свого часу функціонували при заводі. А це хлібопекарня, макаронний, кондитерський, ковбасний цехи.

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ

ЧИТАТИ ЩЕ: «ОЩАДБАНК» ВІДСУДИВ В ГОРОХІВСЬКОГО ЦУКРОВОГО ЗАВОДУ 15 МІЛЬЙОНІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 11 Листопада 2015 17:59
"Колишні власники".... Бандота просто "сперла" цукровий завод в держави, а потім перепродала уже як "своє, кровне"...... Де той Адольф Віссаріонович Піночет?
Гнідава Показати IP 11 Листопада 2015 19:23
Порошенко скуповує все "цукрове" в Україні, вже повний монополіст галузі! Все мало?! І так про людей печеться, що такі ціни на цукор?! От же пля...
бандеровець Показати IP 11 Листопада 2015 19:24
хай тепер Гнідавський завод повипендрюється як вони робили у прошлому році)) тепер будуть просити-привезіть нам буряки бо немає сировини
Qqq Показати IP 11 Листопада 2015 22:36
До чого тут порошенко? Власник компанії - Костючко Сергій, з 90-х багато хто пам'ятає цього бізнесмена, а Муха призначений просто для замилення очей
бандеровець до Qqq Показати IP 12 Листопада 2015 07:09
Муха давній товариш та соратник по бізнесу!! Не буде ж сам Костюшко і директором заводу
Ттт Показати IP 14 Листопада 2015 07:20
Толку з тих заводів.Гнідавський скільки працює а дивідентів по акціях ще не разу не виплатив за 20 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus