USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гроші на квартиру в Україні треба заробляти півжиття

10 Серпня 2011 17:17
Для придбання двокімнатної квартири загальною площею 75 квадратних метрів середньостатистичний українець повинен працювати від 20 до 30 років при середній тривалості життя у 69 років.
Такі дані наводяться в аналітичній записці, присвяченій житловій політиці держави, Національного інституту стратегічних досліджень при президентові України. Про це йдеться на ТСН.
У записці також наводяться аналогічні дані з інших країнах. Так, на зазначену квартиру громадянин США повинен працювати 2,7 року, Німеччини – 4,4 року, Бразилії – 6,3 року, Росії – 26 років, Білорусі – 28 років, Пакистану – 40,6 року.
Крім цього, в документі йдеться про невирішеність проблеми з «черговиками». Зокрема, протягом останніх років постійно скорочувалася кількість як тих громадян, які значаться на квартирному обліку, так і тих, які отримують квартири «черговиків». У 2009 році квартири отримало лише 11 тисяч сімей.
«Це означає, що для вирішення житлової проблеми тільки тієї частини громадян, яка стоїть у квартирній черзі, за нинішньою схемою і нинішніми темпами, Україні знадобиться близько 100 років», – наголошується в документі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
без житла Показати IP 10 Серпня 2011 18:45
а ще потрібно врахувати, що людина працює не з самого народження ((((
Вінстон Показати IP 11 Серпня 2011 07:35
і не до самої старості...
Ніна Показати IP 11 Серпня 2011 09:00
Люди, не бачу смислу в придбанні квартири по іпотеці. Доки її виплатиш, житло морально застаріє, зноситься. Наші батьки жили в орендованих квартирах (комунальних) - і нічого. Весь світ живе в орендованих квартирах. Місячна орендна плата дорівнює якраз зносу квартири за місяць, а комунальні платежі сплачуються по-любому, своя квартира чи не своя. А найкраще - власний будинок. Там із комуналкою ніхто не оббере.
Лікар Показати IP 11 Серпня 2011 10:19
А хто бачив в Джанкої напівпорожні п`ятиповерхівки, а в наших смт? Ціну формує попит та пропозиція. Ціни на житло в містах необгрунтовано завищені та роздуті. Якщо ще врахувати співвідношення до якості, то ціна зовсім не обгрунтована. Поки буде існувати політика ціноутворення, яка побудована на приципі "мені нові сапоги купувати треба", до тих пір в нас на все будуть високі ціни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus