USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через монополізацію ринку молока «Континіумом» страждають селяни

14 Вересня 2017 20:34
Низці компаній олігархічної групи «Континіум» вдалося монополізувати молочний ринок Волині. За безцінь скуповуючи молоко в селян, вони заробляють, продаючи молочну продукцію в магазинах за вигідними їм цінами.

Про це йшлося під час ефіру програми «Пряма мова» ТРК «Аверс» за участі голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 14 вересня.

Зі слів посадовця, монополісти домовилися також із сусідніми областями й диктують селянам ціни за молоко на рівні, аби ті могли лиш вижити. Так, зараз селяни отримують 4–4,2 гривні за літр молока.

«Сьогодні ми стикаємося з тим, що навіть не можемо забезпечити школи області молочними продуктами», – зауважив голова облради.

Ігор Палиця відзначив, що бачить єдиний вихід із цієї ситуації: потрібно згуртовувати людей, аби створити можливість для розвитку фермерських господарств, які би мали змогу самостійно виходити на ринок. Тож потрібно працювати над європейськими програмами та кредитами.

Окрім того, голова облради підкреслив, що готовий розглянути й ідеї самих селян.

«Така ж ситуація – з ягідництвом, коли люди за мінімальними цінами продають ягоди влітку, за цінами у два-три рази нижчими, ніж навіть восени. А все тому, що їх немає де зберігати», – сказав Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Звичайна Волинська х Показати IP 14 Вересня 2017 21:00
Чому сьогодні 1 літр води з бульбашками коштує 8-10 грн., а літр бензину 20-22 грн.? Чому за натуральне коров'яче молоко не хочуть заплатити те, що воно коштує селянам -від 7 грн./літр? Пора з цим КОМО кінчати! Хай роблять молоко з нафти і самі його п'ють.
Час Показати IP 15 Вересня 2017 04:42
Так час відновити МАСЛОСОЮЗ і тоді село стане на ноги а кровопійці підуть з торбами геть так як то вже було в історії.
Громадянин 777 Показати IP 15 Вересня 2017 09:33
Це все відбулось років 15 назад!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus