USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«І дотепер перед очима відкритий енергоблок», - ліквідатор

14 Грудня 2013 12:59
У Луцьку вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Покладання квітів до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля» та меморіальної дошки Анатолія Грищенка відбулося сьогодні, 14 грудня.

Захід розпочався із щирої молитви представників волинського духовенства за загиблими, за тими, хто рятував українців від техногенного лиха.

Священнослужителі вшанували пам'ять тих, чия душа покинула земний світ, та молилися за здоров’я ще живих свідків трагедії.

«Найбільше перед очима стоїть зруйнований, як після бомбардування, енергоблок та обличчя людей. А ще - голі села, рудий ліс… Траплялось й так, що у людей не витримували нерви, коли вони спостерігали, як руйнують їхні оселі. Пам’ятаю хлопця, який через це потрапив до психлікарні», - розповідає ліквідатор Володимир Карнафель.
А от на запитання, чи дбає держава за чорнобильців, ліквідатор, відповів, що почуває себе захищеним, але лише на папері: «На згадку про Чорнобиль у мене залишилося купа болячок та проблеми із тиском. Згадую ситуацію, коли мені терміново потрібно було робити операцію. Знаєте, тоді посвідчення мені не вельми допомогло», - поділився спогадами пан Володимир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus