USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як дипломовані волиняни шукають роботу

2 Вересня 2013 11:25
Після отримання диплома з вищою освітою, у Нововолинському центрі зайнятості випускнику вишу, замість відповідної вакансії, запропонували перекваліфікуватися на різноробочого, інформує Нововолинський інформаційний портал.
Ось і закінчилися п’ять незабутніх студентських років. Склали сесії, захистили дипломні роботи. Недоспані ночі… І ось ми - випускники-психологи. І що далі? А далі ми повернулися в наші рідні міста, зокрема я - до рідного Нововолинська, і почала пошук роботи за спеціальністю, розповіла виданню випускниця вишу.
Насамперед я звернулася у Нововолинський відділ освіти, де вже три роки стою на обліку. І почула, що наданий час робочих місць немає, що шкільні психологи на даний момент не потрібні, що був тільки цьогорічний набір вчителів фізики та історії. Порадили ще зачекати трошки часу.
Звернулася в Нововолинський ЦСМ, служба у справах дітей. Там порадили піти в Нововолинський центр зайнятості.
Отже, все вирішили, йдемо в міський центр зайнятості, де мені з вищою освітою запропонували тільки робочі спеціальності. І перекваліфікуватися на кухаря, маляра-штукатура чи перукаря.
Виникає запитання: навіщо нововолинці здобувають вищу освіту, якщо місту це не потрібно? Запитання друге: чи у всіх школах і дитсадках нашого міста, селищах, сіл є психологи? Для чого ми навчаємося 5 років? Для того, щоб через 4 місяці курсів працювати різноробочими.
Напевно, завтра піду на курси кухарів, а диплом хай лежить до кращих часів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Аліна Показати IP 2 Вересня 2013 11:35
Бо коли поступаєш у вуз,троеба думати на кого йти вчитися. Кому потрібні ці психологи. А йдуть вчитися ці,хто в школі вчився на 2-3, там розуму великого не потрібно.На що небудь, лиш би диплом, а спеціалістів нема і не буде.Не може бути спеціаліста, який не зміг вчитися в школі добре.А за гроші мама вчить.
Да.......... Показати IP 2 Вересня 2013 11:37
А на фіга йти вчитись на спеціальності попит на які відсутній??? Чи 5 років тому вакансій психолога було море. І питання інше, і нащо взагалі ті "Психологи", для мене це те ж, що і Астрологи, від них користі як мертвому припарка...
інженер Показати IP 2 Вересня 2013 13:14
Тільки сама людина відповідальна за своє майбутнє. В тому числі при виборі професії. Наш мінталітет - сві винні, тільки не я. В даному випадку людина не бачить власних помилок, а перекладає відповідальність за бездарний вибір професії на центр зайнятості.
Корінний лучанин Показати IP 2 Вересня 2013 13:24
Я бачу,що молодь абсолютно не цікавиться ринком праці при виборі професії коли поступають до ВУЗу. Хоча цих ВУЗів у нас- ХОЧ ГРЕБЛЮ ГАТИ! Потім ображено пишуть: "де мені з вищою освітою запропонували тільки робочі спеціальності.І перекваліфікуватися на кухаря.." А може так і має бути: СПОЧАТКУ ПІДИ ПОПРАЦЮЙ, УЗНАЄШ ЩО ПО ЧІМ,НАБЕРЕШСЯ ДОСВІДУ ЖИТТЄВОГО, ВИБЕРЕШ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ і ТОДІ ПОСТУПАЙ до ВИШУ! А ВІДРАЗУ, У МЕНЕ ВИЩА ОСВІТА (ЗІ ШКОЛИ до ВУЗу) і дайте мені роботу і високу зарплатню. Ще у школі треба чітко визначитись чим маєш займатись!
Далай Лама 14 Показати IP 2 Вересня 2013 13:44
Будь сам себе светильник! Так завещал товарищ Будда.
европеєць Показати IP 2 Вересня 2013 13:45
просто ви живете не у тій країні
лучанка Показати IP 2 Вересня 2013 14:44
Ото подія! Психологам нема місця? А кому є? І іншим вчителям нема, і лікарям нема, медсестрам, інженерам також, бо старпери не спішать звільнятись, бо на пенсію піти в 1200 грн.- вирок собі підписати на жалке існування. Замкнуте коло. Правий європеєць!
Амєлія Показати IP 2 Вересня 2013 16:17
Через декілька років ця спеціальність буде затребована,а зараз необхідно писати звернення в кабмін ,щоб молодим спеціалістам обов"язково давали півставки ,щоб не втрачали свій фах.
Да.................. до Амєлія Показати IP 2 Вересня 2013 16:28
Не смішіть))) "Не втрачали фах..." Півставки, щоб вони його здобули... З університетськими знаннями не сильно ти кому потрібен)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus