USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Як господарюють у багатодітній родині на Волині

18 Липня 2013 18:30
Волинська сім’я із села Буркачі на Горохівщині, аби прогодувати десятьох дітей, господарює на землі, утримує чимале господарство, - про це пише Вісник+К.

Родина Смальків виховує п’ятьох синів і стільки ж дочок. Аби усіх прогодувати, разом обробляють 35 гектарів землі і тримають чимале господарство: велику рогату худобу, свиней, птицю.

Василь Смалько один із перших вийшов із колгоспу, щоб розвивати одноосібне господарство. Обробляв власні паї, а придбавши техніку, взяв землю в оренду. Тепер він вирощує зернові та овочі.
Крім того, Василь працює у місцевій школі.
Дружина, Валентина Смалько, опікується теплицею, де вирощує розсаду та овочі. А діти їй у цьому допомагають.

Коли сини працюють з батьком у полі, дівчата пораються по господарству, готують їсти та прибирають оселю.

Слід відзначити, що у власному помешканні родина нещодавно зробила сучасний ремонт. Василь Смалько каже, що аби його завершити, довелося кілька років добряче попрацювати.

Як запевнила господиня дому, з батьком вони роблять усе, аби кожен із дітей відчував себе «не гіршим, ніж його однолітки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ідея Показати IP 18 Липня 2013 19:24
Пропоную родині взяти шефство над багатодітною Оксаною з попереднього матеріалу. Хай навчиться лучанка, як годувати дітей тяжкою працею.
оля Показати IP 19 Липня 2013 12:48
Поки читала, теж згадала Оксану, яка щомісяця ходить до Романюка)))) Чула про сім"ю Смальків багато хорошого. Вони молодці і приклад для багатьох.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus