USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку 2 тисячі людей стали студентами. ФОТО

31 Серпня 2012 14:43
Студентська родина Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки поповнилася 2288 новими людьми.

Церемонія інавгураційного відкриття навчального року 2012-2013 відбулася 31 серпня.

Посвята у студенти — традиційний захід університету, який відбувається з року в рік напередодні Дня знань.

2288 нових студентів вишу спочатку благословило духовенство «на успіхи у навчанні». Згодом колона нових і нинішніх студентів, викладачів, керівництва університету рушила у святкову ходу вулицями Луцька.

Так, «коло пошани» охопило проспект Волі, вуцлицю Винниченка, проспект Перемоги, вулиці Шопена та Бурчака. Із головного корпусу студенти дійшли до університетського стадіону.

Студенти покладали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Лесі Українці, президенту Михайлу Грушевському та на меморіал Слави.

Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан привітав присутніх зі святом. «У цьому університеті не навчають. Тут можна навчитися», - сказав ректор. Він попередив, що вчитися, перш за все, потрібно для себе, а не для когось.

Голова наглядової ради вишу, народний депутат України Ігор Палиця побажав студентам, аби після завершення навчання за ними стояла черга роботодавців. «Хочу вам побажати, щоб із цього навчального року наш університет, отримавши нову назву, дійсно став найкращим у східній Європі», - відзначив Палиця.

«Ми будемо раді, коли ви матимете успіх у тій професії, яку обрали», - сказав голова Волинської обласної ради Володимир Войтович.

А мер Луцька Микола Романюк зрадів, що місто поповнилось стількома студентами. «Хотів би привітати всіх тих, хто приїхав до Луцька. Поповнив луцьку міську територіальну громаду. Ми старатимемося також створити гарні умови для вашого відпочинку та навчання», - сказав міський голова.

Член наглядової ради університету ВНУ Микола Жулинський зауважив: «Дві тисячі років тому Сенека сказав, що день, прожитий без книги – загублений день. Сьогоді ми б додали, що день, який проведений без книги і комп’ютера – загублений день».

На свято завітали також народний депутат України Катерина Ващук, бізнесмен Василь Токарський, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек, начальник УМВС України у Волинській області Богдан Щур, індійська правозахисниця, історик, політолог Мрідула Гош, та багато інших гостей.






















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Александр Показати IP 31 Серпня 2012 15:23
Мридула Гош - известная индийская правозащитница, историк и политолог - попала к нам в Луцк как нелегальный беженец, защитница украинского/русского как регионального языка, укротительница змей в цирке или новый студент ВЕНУ?
))) до Александр Показати IP 31 Серпня 2012 16:22
то, что такой человек в Луцке, - уже само по себе событие. всем ура-ура-ура! хотя смотреть, как преподователи старятся - жутко :-( ну и рожи во главе процессии, конечно, преотвратные.
))) до ))) Показати IP 31 Серпня 2012 16:43
препода... *facepalm*
Я Показати IP 31 Серпня 2012 15:33
"Східноєвропейськи університет" може й звучить круто, але незвично, чим цікаво "Волинський національний" не догодив? І хто придумав, що студенти мають бути в чорному? Це виглядає, як траурна процесія чи хресний хід монахів.
Клава до Я Показати IP 31 Серпня 2012 16:32
Це давня європейська академічна традиція. Розпочалась ще у середньовіччі.
диякон Показати IP 31 Серпня 2012 15:39
Коцану пора в попи вихрещуватись.
Клава Показати IP 31 Серпня 2012 15:52
Традицию одевать мантии и конфедератки они могут содрать, еще бы качество обучения обеспечили на уровне мировых стандартов.
юзверь Показати IP 31 Серпня 2012 16:06
ви тільки подивіться на цих барабанщиць і ці мантії - одразу згадалась пісенька рамштайна we are living in AMERICA аж противно... зате Палиця, Коцан в центрі уваги... вибори незабаром...
Александр Показати IP 31 Серпня 2012 16:40
А что плохого в мантиях и барабанщицах? Мне не противно, например. Это общепринятая символика. Мы же хотим европейские дипломы, так давайте начнинать с малого))). А коль не хотим, хотим наши, чисто украинские, что то же замечательно, был бы уровень знаний и признание в мире как советских, то давайте сделаем и соответствующую символику: вместо мантий - вышиванки, вместо барабанщиц - бандуристок. Только все это вторично.
Юрій до Александр Показати IP 31 Серпня 2012 18:05
А может вообще без этих "средневековых"понтов можно обойтись?А то получается "Чем меньше напор воды,тем выше бьют фонтаны". 2228 новых студентов.Надо полагать,примерно столько же каждый год и выпускается(тоже в мантиях-шмантиях).И где они?В школах-ВУЗах-ПТУ сеют разумное доброе вечное?Что-то не замечал...Двигают фундаментальную науку?Подскажите,куда? А назвать можно и "Східноєвропейский",і "Зазіднокитайський"...Еще лучше "имени Джавахарлала Неру"... Прогуляться в мантии дело хорошее.особенно за папы-мамы деньги.А вот потолки у себя в общаге побелить или под окнами свой же мусор убрать это недостойно,наверное,гордого звания "студеус"(тьфу на этот суржик-новояз!).
Любі свині Показати IP 31 Серпня 2012 17:35
Дик і я не проти мантій... Просто в минулі роки без виборів щось палицю я не бачив
Дмитро Показати IP 31 Серпня 2012 17:45
Мені одному це нагадало Гаррі Поттера?
Васька до Дмитро Показати IP 1 Вересня 2012 17:11
+1 ))))))))
анонімус Показати IP 31 Серпня 2012 17:55
тонни пафоса детектед
ЕНДЕ? Показати IP 31 Серпня 2012 20:20
А що рабить тут Ващук. У неї теж якесь мочене звання. Вона ж по "науке" вище завпарткабінетом Горохівського райкому компартії Укоаїни не піднялася.
Капець Показати IP 31 Серпня 2012 20:43
Палиця спонсор Слізерина))де Дамблдор)?
киса Показати IP 1 Вересня 2012 17:00
А знаєте любі чому цього року у ваш преподобний вуз недобір на юр.фак.бо всі знають про видру Чубоху,діти бояться її,це просто жах,але і Коцан про це теж добре знає,але пригрів гадюку.Хай почитає і зробить висновок,а ви пане ректору підшукайте заміну.Бо вже через неї вас скоро замінують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus