USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як українців «заманюють» у контрактну армію

6 Червня 2013 09:28
Останній призов на строкову службу відбудеться восени цього року, далі українська армія переходить на контракт.

Про це пише ТСН.

У ряди контрактної армії новобранців планують заманювати зарплатами від 3 тисяч гривень, безкоштовними обідами та житлом.

Поки в українській армії посади контрактників укомплектовані на 56,6%. У ВДВ і на флот з весни 2013-го приймають тільки за контрактом. Претендентів на одне місце - 15 людей.

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, середня зарплата контрактника становить 1756 гривень, а з 2013-го контрактник-новобранець отримуватиме 3000 гривень.

Окрім зарплат, які планують підвищити, контрактників обіцяють звільнити від «брудної» роботи - чищення картоплі та миття туалетів.

«Обслуговувати контрактну армію будуть клінінгові і кейтерінгові компанії. Одна з наших частин повністю стала контрактною ще шість років тому. Найняті компанії справляються, і службовці не забивають голову думками про чищення картоплі», - розповів офіцер Андрій.

На думку експертів, охочих податися в ряди контрактної армії буде більше, якщо вирішиться питання з житлом. Зараз деякі казарми вже переобладнують у гуртожитки для неодружених або квартири для сімейних. Але більшість все ще надає перевагу знімати квартири.

Не обіцяють «балувати» контрактників і новою військовою технікою.

«На армію заплановані фантастичні кошти. Але в найближчий рік, наприклад, на закупівлю нових видів озброєння передбачено лише 900 мільйонів гривень, а треба не менше $500 мільйонів. Міністр каже, на розвиток озброєння передбачено 10,4% всіх витрат, виходить решта - на утримання. Але для гармонійного розвитку армії оптимально співвідношення: 50 на 50, як це відбувається на Заході», - вважає директор Центру досліджень армії Валентин Бадрак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 6 Червня 2013 09:36
Краще підніміть зарплати в МНС. Там люди хоч щось корисне роблять.
Дима до Андрій Показати IP 6 Червня 2013 09:53
МНС і армію объеднують в одну структуру. Тепер військові будуть разом з МНС гасити пожежі
WerWolf до Андрій Показати IP 6 Червня 2013 10:20
Как говорил великий: Либо Вы будете кормить свою армию, либо чужую
АмЄлія Показати IP 6 Червня 2013 14:19
Це щось нагадує медичну реформу.
Степан Показати IP 6 Червня 2013 14:19
Не буду називати моделі, може це ще військова таємниця, але невже ці допотопні радіостанції, що на фото, ще є на озброєнні в контрактній українській армії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus