USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Янукович очолив ТОП-100 найвпливовіших людей України

18 Серпня 2011 15:51
Президент України Віктор Янукович очолив ТОП-100 найвпливовіших людей України за версією журналу «Корреспондент».
Про це головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич повідомив 18 серпня на прес-конференції, – пише Zaxid.net із посиланням на УНІАН.
За його словами, Янукович став лідером списку найвпливовіших людей країни вже втретє. «Ніколи ще одна й та ж людина не опинялася на вершині рейтингу видання тричі», – сказав Сич.
Він також підкреслив, що за весь час існування рейтингу, а це вже 9-й ТОП-100, ще ніколи не було стільки політиків, які представляють одну й ту ж політичну силу – Партію регіонів.
При цьому ступінь впливовості людей значною мірою визначається близькістю до Януковича.
Цього року у рейтингу 26 новачків, у 2010 році було 44 новачки.
Друге місце у ТОП-100 посів народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, який вперше потрапив до списку найвпливовіших українців.
Третє місце, як і торік, посів голова Адміністрації Президента України, його однодумець і політичний партнер Сергій Льовочкін.
Замикають першу п`ятірку мільярдер, президент компанії СКМ Ринат Ахметов і прем`єр-міністр Микола Азаров.
Водночас екс-прем`єр-міністра Юлія Тимошенко посіла десяте місце у ТОП-100, а екс-Президент Віктор Ющенко вибув з рейтингу.
При цьому син Януковича Олександр розмістився на 30-му рядку в рейтингу.
Лише одна людина у першій десятці найвпливовіших українців не має ніякого відношення до правлячої партії. Водночас 26 осіб у списку мають партквиток Партії регіонів. Проте в цілому «регіоналами» можна назвати 32 зі 100 найвпливовіших українців – як і минулого року.
Також лише четверо «бютівців» потрапили до рейтингу. Рік тому у ТОП-100 найвпливовіших українців опозиційний БЮТ представляли 11 осіб.
Як зазначила заступник головного редактора журналу «Корреспондент» Ганна Мороз, 48 осіб зі списку найвпливовіших людей України входять до рейтингу видання «Золота сотня» – 100 найбагатших українців. Минулого року таких було 42 людини.
Сумарний статок цих багатих людей становить 71,5 мільярда доларів США, що дорівнює півтора річним бюджетам країни. Минулого року найвпливовіші капіталісти України володіли 49,9 мільярда доларів.
За її словами, 24 учасники нинішнього рейтингу працюють у виконавчій владі. У їх числі – Президент України, прем`єр-міністр, віце-прем`єри, члени Кабінету міністрів і голови силових відомств. 19 осіб зі списку представляють законодавчу владу. 12 народних депутатів з ТОП-100 входять до пропрезидентської коаліції, інші перебувають в опозиції.
Всього у рейтингу найвпливовіших українців 11 опозиціонерів, тобто лише кожний десятий учасник рейтингу. Це значно менше, ніж роком раніше, коли кожний шостий учасник списку був в опозиції.
Середній вік учасників рейтингу – 50 років. До нього увійшли 9 жінок і 91 чоловік.
Крім того, серед найвпливовіших людей України цього року – чотири спортсмени і три релігійні діячі. По троє працюють на ниві журналістики і літератури, двоє – музиканти. До рейтингу увійшли один художник і один представник кінематографа.
У 2003 і 2004 роках список очолював Президент Леонід Кучма, в 2005-му – Президент Віктор Ющенко, в 2006-му – Ринат Ахметов, в 2007-му і 2010-му – Віктор Янукович, а в 2008 і 2009 роках – Юлія Тимошенко.
Рейтинг найвпливовіших людей опубліковано у журналі «Корреспондент» у номері від 19 серпня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus