USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Двоє волинян – у списку найвпливовіших українців

16 Грудня 2020 12:24
Новий щорічний редакційний рейтинг журналу «Фокус» «100 найвпливовіших українців» здивує багатьох читачів. Ще на стадії опитування експертів стало ясно: впливовість в цьому році цілком перемістилася в коридори Офісу президента.

Проте до списку найвпливовіших українців потрапили і двоє волинян. Так, 27 місце посів нардеп Ігор Палиця, а 42 – нардеп Андрій Герус, пише Фокус.

«Ігор Палиця – один із тих українських політиків, які позиціонують себе адвокатами державних інтересів. У кожному виступі в парламенті він намагається донести до своїх колег, що Україна повинна самостійно заробляти гроші в казну, а не жити за рахунок постійних позик від міжнародних партнерів...

Цю ідею його партія «ЗА Майбутнє» намагалась донести і до українців на місцевих виборах, отримавши 11,42% мандатів у всій країні. Ріст рейтингу партії надихає Палицю, тому він всерйоз задумується про посаду прем’єр-міністра. Але поки влада не готова зробити йому таку пропозицію», – йдеться на сторінках видання про Ігоря Палицю.
Зокрема, про очільника Комітету ВР з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, родом з Нововолинська, пишуть: «До 2019 року Андрій Герус був відомий як активіст і експерт у сфері енергетики, який критикував формулу формування ціни на вугілля «Роттердам+», вигідну компанії ДТЕК найбагатшого українця Рината Ахметова. У команді Зеленського Герус опинився зимою 2019 року, а після парламентських виборів очолив Комітет ВР з питань енергетики і ЖКП. Відтоді від його позиції значною мірою залежать ситуація і розстановка сил в енергосфері.

Головною проблемою українського ринку електроенергії Герус вважає прив’язані до курсу євро завищені «зелені» тарифи для сонячних і вітрових електростанцій. Також він впевнений, що приватні генерації невиправдано завищують ціни на енергоринку, а держкомпанії тим часом зазнають збитків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus