USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Янукович підтримав закон про покращення умов для в’язнів

28 Вересня 2013 15:46
Президент Янукович схвалив прийнятий Верховною Радою закон «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання». Документ спрямований на поліпшення умов для ув'язнених і необхідний для євроінтеграції.
Раніше документ був прийнятий Радою 5 вересня, інформують Відомості.
Зокрема, ув’язненим хочуть дозволити користуватися мобільними телефонами, спростити умови побачень із родичами та захисниками, а також удосконалити Кримінально-виконавчий кодекс у частині гарантії прав ув'язнених, які перебувають на лікуванні.
Відповідно до законопроекту, гарантується новий порядок та кількість побачень ув'язнених із захисниками та родичами залежно від тяжкості скоєних ними злочинів. Засудженим за тяжкі злочини надається одне короткострокове побачення на місяць та одне тривале побачення раз на три місяці, тоді як засудженим, які перебувають на етапі реабілітації, надаються короткострокові побачення без обмежень та одне тривале побачення щомісяця.
Раніше порядок та кількість побачень встановлювалися адміністрацією виправного закладу. Низка норм законопроекту стосується вдосконалення соціальних гарантій ув'язнених - прав на лікування, працевлаштування, освіту і пенсійне забезпечення. Зокрема, засуджені, які працюють на виробництві, зможуть отримувати не 15%, як зараз, а 25% від нарахованої заробітної плати.
Крім того, у новому законопроекті пропонується змінити правила щодо засуджених, які лікуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus