USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

20 млн на інфекційну і 10 на перинатальний: Ігор Палиця домовився з Гройсманом про фінансування

25 Квітня 2018 15:29
20 мільйонів гривень на ремонт інфекційної лікарні у Луцьку та 10 мільйонів на обладнання для сучасного перинатального центру отримає Волинь завдяки домовленості голови Волиньради Ігоря Палиці з очільником уряду Володимиром Гройсманом.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Як зазначається, будівництво Волинського обласного перинатального центру в Луцьку триває майже 20 років, а такий заклад – вкрай важливий для волинян, адже спеціалізованого медичного закладу, де приймалися б складні пологи та проводилася реабілітація дітей із вродженими вадами в регіоні просто не існує.

Завдяки домовленості Ігоря Палиці з прем’єр-міністром в 2017 році область вже отримала 64,4 млн (45 млн з держбюджету та 19,4 з Державного фонду регіонального розвитку), після чого хід робіт у Луцьку особисто проінспектував Володимир Гройсман.
Наразі на покупку сучасного медичного обладнання для центру потрібно ще 10 мільйонів. У цьому випадку медичний заклад, який може стати одним з найсучасніших в Україні, відкриється вже на початку вересня.

Термінового ремонту потребує і Волинська обласна інфекційна лікарня, яку звели ще в 50-ті роки. Минулоріч її проінспектував голова Волиньради, де лікарі розповіли, що довгий час тут не можуть зробити повноцінного капітального ремонту. І хоча дах, вікна, перекриття та опалення тут в нормі, пацієнтів лякають косметичні умови в палатах, коридорах та санвузлах.
Для ремонту вже виготовили проектно-кошторисну документацію, а Волинська обласна рада та Луцька міська рада спільно виділили 20,2 мільйонів гривень. Але й цих коштів буде не достатньо, тому волиняни сподіваються на підтримку Володимира Гройсмана та виділення додаткових 20 млн на капітальний ремонт. Як повідомляв раніше Ігор Палиця, при відсутності затримки з фінансуванням ремонтні роботи можуть завершити вже до кінця 2018 року.

Зі слів Ігоря Палиці, днями він мав робочу зустріч з Володимиром Гройсманом, який запевнив, що забезпечить фінансування для вкрай важливих для волинян медичних закладів.

Для того, аби пришвидшити процедуру, Ігор Палиця також звернувся до голови Волинської ОДА Олександра Савченка, щоб він надіслав відповідні клопотання до Кабміну. Адже, згідно з процедурою, його має надсилати саме облдержадміністрація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus