USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ікона Божої Матері оновилася вдома у волинян. ФОТО

24 Липня 2013 08:35
«Страсна» ікона Божої Матері оновилася у квартирі переспівського сільського голови – Зенаїди Пархомчук. «Помітно було, насамперед, руки Матінки Божої, яка тримає Ісуса Христа. Її лице, вії, очі, брови – ікона дійсно стала якась жива. Чудо! Руки живі й очі живі. Куди не повернешся, вона своїм поглядом за тобою стежить», - розповіла жінка «Волинським новинам».

На іконі, з обох боків Божої Матері – ангели. Вони тримають хреста, губку, меча. Зброя символізує знаряддя, яким пробили ребра Ісусові Хресту і пролилася кров. А губку, змочену в оцет, подавали до вуст Спасителя.

Святиня уже понад 10 років знаходиться у Свято-Миколаївському храмі села Переспа Рожищенського району. Сюди її Зенаїда Пархомчук принесла щойно освятили церкву і розпочалися перші богослужіння.

Чудом жінка називає уже те, що ікона Божої Матері взагалі збереглася. Адже ще 1983-ого року, Зенаїді Михайлівні, як молодому спеціалісту колгоспу, виділили квартиру. А на її горищі зберігалося декілька старих ікон. Жінка майже усі їх спалила, окрім однієї, яку й повісила у себе на стіні. А з часом відбулося чудо.

«Я дякую Матінці Божій, що вона оберегла мене від того, щоб спалила ікону. До храму її принесла, щоб більше людей приклонялося до неї, молилися і зцілювалися», - розповіла Зенаїда Пархомчук.

Як розповів протоієрей Михаїл, історія створення образу Страсної ікони розпочалася у сімнадцятому столітті. Жінка на ім’я Катерина тяжко хворіла. Проте, одного разу вона пообіцяла собі, щойно вилікується, піде прислужувати в монастир. І з часом Катерина почувалася ліпше, та про обітницю забула.

Якось з’явилася їй Божа Матір і сказала, щоб у Новгороді жінка знайшла іконописця Григорія, який створить образ чудотворної ікони. Молячись перед нею, Катерина зцілиться.

«У великий піст я на власні очі бачив, як ангел із правої сторони почав оновлятися. Раніше він був повністю темний, майже не видно. Особливо одежа стала яскраво зеленою, як трава навесні», - розповів протоієрей Михаїл.

Як сказав священик, завдяки людському таланту можна розписати храм, нові ікони, оздоблювальний орнамент. Але чудотворні ікони – це творіння не людських рук, а милість Божа.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хм Показати IP 24 Липня 2013 10:55
Так і не зозуміла, у чому полягало оновлення ікони.
Факт до Хм Показати IP 24 Липня 2013 11:48
Прочитайте ще раз. "Повторение - мать учения"
Читачка Показати IP 24 Липня 2013 12:55
До "Факта". Хіба можна зрозуміти, коли подія відбулася? 10 років назад, коли вона висіла "в квартирі"? Чи зараз "у великий піст", коли вона в кіоті у храмі?
Фізик Показати IP 24 Липня 2013 13:03
У фізико-технічну лабораторію треба здати - там скажуть було оновлення чи ні. А то балакати можна довго.
аметист Показати IP 24 Липня 2013 16:17
туфта нема ніякого ісуса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus