USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ім’я Гуртового таки присвоїли музею на Волині

23 Липня 2013 13:41
Депутати районної ради проголосували «за» присвоєння Торчинському народному історичному музею ім’я Григорія Гуртового, - пише «Слово Волині».

Як йдеться у повідомленні, завдяки цій людині 17 вересня 1960 року відкрили музей у Торчині. І він був першим на Волині.

Григорій Гуртовий активно займався науково-дослідницькою роботою. За життя він отримав звання «Заслужений працівник культури України», нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність», є лауреатом обласних премій ім. Миколи Куделі та «Одержимість», почесний професор у галузі історії Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Нагороджений титулом «Людина року 2009 на Волині». Помер торік 1 вересня.

Нагадаємо, депутатський запит про перейменування надсилали голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу та голові Волинської обласної державної адміністрації Борису Клімчуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 23 Липня 2013 22:39
Григорій гуртовий був надзвичайна людина. Гуманіст, ерудит, патріот! Як жаль, що його дітищу -музею не присвоїли ім'я його засновника за життя. І чому згадала лише низова ланка? Де ж була обласна команда, принаймні? Отак про нас, живих пам'ятають. Але спасибі і так за це важливе рішення районним депутатам! Це справедливо й похвально. Усе ж є гідні люди на землі. Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus