USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Індія перша у світі заборонила японський імпорт

6 Квітня 2011 11:54
Індія стала першою у світі країною, яка повністю заборонила ввезення продовольчих товарів з Японії після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1».
«Рішення було прийнято в понеділок на засіданні Комітету з безпеки харчових продуктів і стандартів із залученням провідних науково-дослідних організацій країни», – заявив представник міністерства охорони здоров'я Індії. Про це пише KyivPost.
Мораторій на ввіз продуктів з Японії до Індії введений на три місяці, зазначив він.
«Заходи мають гнучкий характер. При надходженні позитивної інформації з Японії заборона може бути знята до закінчення терміну, або, якщо ситуація буде погіршуватися, продовжено на необхідний період», – заявив представник МОЗ.
Під час дії заборони, починаючи з наступного тижня, у провідні лабораторії Індії на перевірку будуть доставлятися проби японського продовольства всіх товарних категорій.
На підставі їхніх досліджень будуть складатися докладні звіти і прийматися подальші рішення, зазначив він.
Постійний контроль на радіоактивність всіх японських товарів Індія ввела ще 15 березня.
На сьогодні обмежувальні заходи по відношенню до продовольства з Японії прийняли й інші країни, серед яких Росія, Китай, Південна Корея, США.
Проте вони стосуються лише деяких видів продуктів – молока, м'яса, морепродуктів, овочів.
Заборона діє на ввезення цих продуктів з чотирьох найбільш постраждалих від аварії на АЕС «Фукусіма-1» префектур – Фукусіма, Ібаракі, Тотігі і Гумми.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
M Показати IP 6 Квітня 2011 20:55
Видно, що в редакції немає людей, які орієнтуються в економіці. Виправте заголовок, бо він не правильний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus