USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

«Інтер» запрошує волинян доповнити КАРТУ

4 Квітня 2014 13:55
На інтерактивній карті Волинської області позначено 9 об‘єктів, присвячених великому українському поету Тарасу Шевченко. У рамках проекту «Світ Шевченка», який ініціювали телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці», на першу інтерактивну карту шевченківських місць було нанесено інформацію про 1062 пам‘ятники Кобзареві, міста, села, вулиці, музеї, навчальні заклади, театри, названі на його честь. Ці об‘єкти знаходяться у 32 країнах на різних континентах.

Зокрема, на карті Волинської області позначено 7 пам’ятників, 1 вулиця та 1 село.


«Пам'ять про поета вже давно не обмежується кордонами тільки України. Ім‘я Тараса Шевченка відоме багатьом людям у різних куточках планети. Саме це ми хочемо показати у проекті «Світ Шевченка». Цей проект, а також документальний фільм «Шевченко. 200 років самотності» – вклад телеканалу ІНТЕР у святкування ювілею великого українця, творчість якого єднає наших співвітчизників, де б вони не жили», – відзначила керівник InterMediaGroup Ганна Безлюдна.

Проект «Світ Шевченка» – унікальний. Інтерактивна карта дозволяє користувачам мережі побачити пам‘ятні місця за допомогою сервісу огляду місцевості. Серед найбільш цікавих пам‘ятних місць – монумент у столиці Австралії у вигляді кобзи, графіті з портретом поета у Харкові та пам‘ятник у Вашингтоні. Найбільш віддаленими від Києва об‘єктами, які присвячено поету, є монумент у Пекіні (відстань від Києва 6456 км), вулиця Шевченка у Хабаровську (6900 км), пам‘ятники поету у Вашингтоні (7847 км), Буенос-Айресі (12 826 км) та Канберрі (14 913 км). Карта доступна за адресою http://podrobnosti.ua/society/2014/03/07/963230.html.

Разом з тим, на карті вказано не всі пам‘ятні місця. Телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці» будуть вдячні інтернет-користувачам, які через соціальні мережі Facebookта ВКонтакті або на електронну пошту [email protected] надішлють дані про присвячені поету об‘єкти у їх містах та селах.

Телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці» висловлюють подяку директору Державного підприємства «Картографія» Ростиславу Соссі за надану допомогу у реалізації проекту.



Пам'ятник Тарасу Шевченку у Вашингтоні. фото google.com.ua



Монумент у вигляді кобзи, присвячений українському Кобзареві, в Канберрі. фото google.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 4 Квітня 2014 15:33
Пропоную також зробити карту місць, де інтером знімалися брехливі сюжети, що розпалювали ворожнечу між українцями!
так Показати IP 4 Квітня 2014 17:23
знову секта кобзаря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus