USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іспанський митець подарував Луцьку скульптуру-єднання

21 Серпня 2015 13:10
Єдину в Україні концептуальну скульптуру під назвою «ART», яка об’єднує вісім міст світу, презентували у Луцьку. Проект став подарунком лучанам від іспанського митця Карлоса Гарсiї Лаоса. До слова, об’єкт символічно встановили на площі Братський міст, поблизу Луцького медколеджу.

Іспанський митець є супрематистом, митцем нової формацii. Чоловік вiдмовився вiд бiзнесу та присвятив себе скульптурi та живопису, а протягом останнiх рокiв організував чимало мистецьких проектiв в Україні. Серед них – не лише виставки, майстер-класи, а й лекцiї у вищих навчальних закладах, школах.

Скульптури Карлоса Гарсiї Лаоса прикрашають рiзні куточки Iспанii та всього світу, а відтепер – і Луцьк. Митець подякував присутнім за увагу та розповів, що вибір міста, яке мало прихистити арт-об’єкт, був не випадковим. Мовляв, йому розповіли, що у Луцьку тепло приймають художників та митців, а тому лучанам обов’язково припаде до душі витвір Карсола.

Проект покликаний об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi, зблизити їх з рiдним мiстом ініціатора проекту та мiсцем народження геніального Францiско де Гойя, - Сарагосою, де встановлена перша скульптура проекту. Вибір кольорів нової інсталяції не випадковий. Сіра барва символізує талант, червона – пристрасть, а чорна – важку працю.

«Назва скульптури – «Мистецтво». Тому мистецтвом я хочу об’єднати вісім міст зі всього світу. Коли мені розповіли, що у Луцьку радо зустрічають мистецькі проекти, я вирішив, що саме тут буде нова інсталяція», - каже Карсол Гарсія Лаос.
Символічним є місце та назва вулиці, де «прописався» арт-об’єкт. Площа Братський міст, яку раніше називали площею Злуки – це саме той район, де на думку художника, древній Лучеськ починає переходити у сучасний Луцьк.

Митець зауважує, що скульптура не буде виключно об’єктом, яким можна милуватися. Зі слів Карлоса, люди можуть тут посидіти, почитати книгу, поспілкуватись чи просто спостерігати за плином життя міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Александр Показати IP 21 Серпня 2015 13:26
Это ШЕДЕВР!
Зю Показати IP 21 Серпня 2015 13:27
реакція жінок на скульптури дуже бурхлива))
Ню до Зю Показати IP 21 Серпня 2015 15:36
А де там скульптура? Бачу лише три пустих постаменти.
Ау Показати IP 21 Серпня 2015 13:39
Я як раз шукав місце, де з пацанами днюху отмєтіть, а тут опа-ча... сенкс от корєшєй!
Такі да! Показати IP 21 Серпня 2015 14:36
На "шедеврі" бухатимуть гопніки, скакатимуть на нього скейтбордисти і обс\икатимуть "шедевр" бродячі собаки. А так нічо, Малевич нервово курить в труні...
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2015 19:19
Інформаційну табличку розмістили на висоті 20 см від землі. Прочитати її можна або лежачи, або в позі "зламаної берези". НАША РАША відпочиває........
Жовчнийлучанин Показати IP 21 Серпня 2015 20:57
Все, що я не розумію своїм куцим розумом СЖЕЧЬ!
Ярослав Показати IP 21 Серпня 2015 21:07
Можливо мої слова будуть відганяти особливим цинізмом, але ж прокоментую... Іспанський художник за власні кошти заливає з бетону 3 (три) паралелепіпеди, фарбує їх і називає це мистецтвом. Нехай. Дареному коню в зуби не заглядають. Цинізм ще полягає в тому, що збирається "знаюча" верхівка і шалено дякують за цей витвір мистецтва. Але який відсоток з них вважає, що це справді МИСТЕЦТВО? Моя думка: цей витвір варто було перенести ближче до Театрального майдану, де більше людей, де менше викидів СО2 і менше шуму. Гопникам привіт
Реліст Показати IP 21 Серпня 2015 23:08
Один *шедевр*-біля ОДА,чому цей не біля міськради?....
Рубінштейн Показати IP 22 Серпня 2015 00:14
Концептуальненько!
Настя Показати IP 22 Серпня 2015 10:32
Якійсь непотріб(( краще це було б щось прикольне(( з таким успіхом я теж себе можу назвати скульптором. А по друге - місце вибрали не те. Там тікі гопи збиратись і будуть. Не розумію я такої "творчості"(
лучанка Показати IP 22 Серпня 2015 11:51
мамадарагая! оце - мистецтво? Єдиний і унікальний витвір?учні художньої школи сворять для міста краще!
Кіса Показати IP 22 Серпня 2015 17:18
Це не іспанець а Остап Бендер
ВОВК Показати IP 22 Серпня 2015 18:23
ОПАНА Я ДУМАВ ПИВО МАЮТЬ РОЗДАВАТИ А ТУТ МІСТЕЦТВО. А ПОЛІШУКИ АЖ ДЗЬОБИ ПОРОЗКРИВАЛИ. ЗНАТОКИ ОДНАКО. ТРЕБА ШЕ ТАБЛИЧКУ ПРИКОЛОТИТЬ ОХОРОНЯЄТЬСЯ ЗАКОНОМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus