USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Кабмін планує вивести з «тіні» нелегальних перевізників таксі

23 Вересня 2013 17:08
Згідно з даними Міністерства інфраструктури, з 6,9 мільйона зареєстрованих в Україні легкових автомобілів тільки близько 51,4 тисяч офіційно мають право здійснювати перевезення як таксі, що становить приблизно 1% від загальної кількості авто. В цілому по Україні в «тіні», тобто нелегально, наразі функціонує до 90% ринку таксомоторів, - повідомляє Укрінформ.

Кабінет міністрів опрацьовує зауваження громадськості до законопроекту «Про перевезення на таксі».

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Козак під час зустрічі із представниками Всеукраїнської профспілки таксистів, Федерації роботодавців України, ВГО «Українське таксі», ГО «Союз підприємців і перевізників м. Києва», ВГО «Українська таксомоторна організація» і Асоціації всеукраїнських диспетчерських служб, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу уряду.

Так, зі слів Козака, ринок таксі в нашій країні потребує істотної реформи, і уряд уже тривалий час її готує разом із перевізниками. «Разом ми прагнемо розробити такий варіант розвитку сфери таксомоторних перевезень, щоб всі учасники транспортного процесу отримали сприятливі умови для своєї діяльності. Нелегальні перевізники - такі ж громадяни нашої держави, тому наше завдання - цим законопроектом створити грунт, щоб, вийшовши з «тіні» - нелегального бізнесу, вони побудували прозорі відносини з державою, інвесторами, банками», - підкреслив міністр.

Так, на обговорення виносяться такі положення законопроекту, як отримання дозволу на надання послуг таксі, вимоги до транспортних засобів та інформаційно-диспетчерських служб, роль місцевих адміністрацій в організації перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А як Показати IP 23 Вересня 2013 18:39
це вяжеться із тим http://www.volynnews.com/news/economics/v_administratsiyi_na_volyni_dytyni_ne_vyplachuvaly_obitsyanykh_hroshey/ ВН самі собі вороги таке писати про кабмін? А, тож, ми це Україна, забув..., вибачте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus