USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Каддафі озброює добровольців

26 Березня 2011 09:47
Як стверджують американські військові, лівійський лідер полковник Каддафі озброює добровольців, аби придушити опір опозиції.

Про це пише Кореспондент .

За словами віце-адмірала Вільяма Гортні, у Каддафі "практично не залишилося протиповітряної оборони".

Гортні також заявив, що сили коаліції завдали нових авіаударів по танках лояльних Каддафі військ, розташованих у міста Адждабія.

Напередодні повідомлялося, що Каддафі підвищив у званні всіх військовослужбовців, а також поліцейських і співробітників сил безпеки підрозділів, які, як і раніше, вірні йому.

Всі військовослужбовці і співробітники правоохоронних органів отримають наступне звання за тим, що вони мали до цього. Дія наказу верховного головнокомандуючого починається з моменту його публікації.

Нагадаємо, у відповідь на народні хвилювання, що спалахнули в Лівії в лютому, влада застосувала силу. Тим не менш, заколотникам вдалося взяти під контроль декілька міст на сході країни, в тому числі Бенгазі. Муаммар Каддафі закликав лівійців дати повстанцям відсіч, а вірні йому військові почали застосовувати проти збунтованих мешканців сходу танки та авіацію.

18 березня Радбезпеки ООН оголосила про створення над Лівією безполітної зони для того, щоб запобігти бомбардуванню зайнятих опозицією міст і врятувати від загибелі місцевих мешканців. Документом також були передбачені можливі бойові дії без застосування наземних сил.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії – почала завдавати ракетних ударів по території Лівії. Внаслідок ударів було виведено з ладу систему ППО країни, а також інші військові об'єкти. Операція міжнародної коаліції отримала назву Одісея. Світанок.

24 березня держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що військово-повітряні сили та система протиповітряної оборони (ППО) Лівії внаслідок ударів міжнародної коаліції з застосуванням крилатих ракет фактично знищені.

За п'ять днів операції сили міжнародної коаліції зробили більше 300 бойових вильотів, число випущених ракет Tomahawk перевищило 160. За інформацією лівійської влади, внаслідок авіаударів загинуло близько 100 мирних жителів.

Голова міністерства оборони США Роберт Гейтс заявив, що коаліційні сили незабаром припинять активну фазу військових операцій в Лівії. При цьому США висловили бажання передати командування військовою операцією Північноатлантичного альянсу або групі країн, яка буде включати також не членів НАТО.

Напередодні представник НАТО Оана Лунгеску заявила, що планування безполітної зони над Лівією передбачає, що вона буде діяти близько трьох місяців. Втім, цей термін не лімітований чітко і тимчасові рамки можуть бути змінені залежно від обставин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus