USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кандидатів-«клонів» притягуватимуть до кримінальної відповідальності

7 Листопада 2013 08:00
До кримінальної відповідальності можна притягнути за технологію з використанням кандидатів-двійників на виборах.

Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський,- інформує «Українська правда».

«Якщо людина, яка є однофамільцем кандидата, вже зареєстрованого ЦВК, реєструється без реального наміру вести виборчу кампанію, реєструється з метою введення виборців в оману стосовно особи якогось кандидата, то правоохоронні органи за відповідними заявами мають уважно розбиратися в кожній подібній ситуації і давати оцінку щодо наявності або відсутності в діях відповідної особи ознак складу злочину, передбаченого статтею 158 Кримінального кодексу України», - пояснив голова ЦВК.

З його слів, Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за перешкоджання вільному формуванню волі виборців по відношенню до кандидатів у нардепи.

«Якщо є підстави для реагування правоохоронних органів, то кандидати, які вважають себе потерпілими від таких незаконних дій, можуть до них звертатися», - додав Михайло Охендовський.

Також він зазначив, що ЦВК буде реєструвати всіх кандидатів, документи яких відповідають вимогам закону «Про вибори народних депутатів України»» незалежно від їх прізвищ.

«Інакше ми опустимося до дискримінації наших же співгромадян», - підкреслив голова ЦВК.
При цьому він зазначив, що «реєстрація так званих «клонів» - однофамільців кандидатів у народні депутати України - є виборчою технологією».

«Це печерна, ганебна виборча технологія, яка в цивілізованих суспільствах не застосовується», - констатував глава ЦВК.

Разом з тим глава ЦВК повідомив, що Юрій Кармазін подав заяву про відмову від балотування у виборчому окрузі № 94 (Київська область). Таким чином один з випадків застосування такої технології в 94-му окрузі «найближчим часом має вирішитися».

«Юрій Анатолійович Кармазін вчора подав заяву про відмову від балотування у виборчому окрузі №94. Який з Юріїв Анатолійовичів - давайте дочекаємося рішення ЦВК, збережемо інтригу», - зазначив голова ЦВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus