USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через 5 місяців у луцьких маршрутках можна буде розплатитися карткою

19 Червня 2019 10:04
У конкурсі на оператора електронних систем у луцьких маршрутках перемогло турецьке підприємство «KENT KART EGE ELEKTRONIK» спільно з «PAYNET SERVICES».

Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов, на укладення договору після прийняття рішення потрібен місяць, а оператор має впровадити електронні системи оператор має протягом 4 місяців з дати укладання договору.

Під час засідання члени виконкому затвердили результати конкурсу на відбір оператора електронних систем щодо визначення переможцем конкурсу «KENT KART EGE ELEKTRONIK» спільно з «PAYNET SERVICES». ТзОВ «Візор-МАК», яке брало участь в конкурсі, посіло друге місце.

Як зазначив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, підприємство «KENT KART EGE ELEKTRONIK» надає послуги в багатьох країнах світу на сучасному європейському рівні.

«Воно забезпечить впровадження електронного квитка та електронний облік пасажирів у маршрутках і тролейбусах в нашому місті. Окрім впровадження е-квитка, у громадському транспорті працюватиме GPS-навігація, що дозволить чітко відслідковувати своєчасність прибуття громадського транспорту, також діятиме безконтактна система оплати.

Система унеможливить зловживання готівкою, оскільки вся готівка буде проходити через електронний контроль. А отже жоден водій не зможе скористатися коштами, якими оплачується проїзд. Також пасажири отримуватимуть інформацію про кожну зупинку, назва якої буде висвічуватися на електронному табло. Відбуватиметься і голосове інформування про зупинки. Планується запровадження системи в дію протягом близько пів року. Сподіваємось, що електронна система виправдає себе і стане абсолютно новым етапом у розвитку транспортної інфраструктури міста, дозволить точно вирахувати пасажиропотік і кількість пільговиків, полегшить спосіб розрахунків за проїзд і в майбутньому дасть можливість лучанам економити на кожній поїздці», - йдеться у дописі Григорія Недопада.

Управлінню транспорту та зв'язку доручили підготувати необхідні матеріали для укладення договорів про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті Луцька.

Нагадаємо, представники турецького підприємства презентували сучасне мультимедійне обладнання для тролейбусів та маршруток, яке вже використовується майже у 40 містах і країнах світу. Компанія представила бортові комп’ютери і сучасні пристрої для оплати проїзду.

Також Kentkart запропонували систему стеження за своєчасним рухом транспорту, систему спостереження і звітування. Для Луцька підприємство пропонує автоматизовану систему оплати за проїзд, систему відеоспостереження, інформування пасажирів, систему контролю за своєчасністю руху транспорту, точне відстеження пасажиропотоку та мобільний додаток для пасажирів.

У кожному транспортному засобі планується встановлення комп’ютера для водія. Кожен водій також матиме персональну картку, з допомогою якої буде авторизовуватися в системі. Бортовий комп’ютер покаже маршрут руху та точний час прибуття на ту чи іншу зупинку. Прилад також буде попереджати про відставання чи випередження графіку руху, він унеможливлює відставання від визначеної швидкості та графіку пересування.

Для оплати за проїзд пасажирам буде достатньо прикласти свою картку до електронного терміналу. Поповнювати картку лучани зможуть у спеціальних пунктах, із допомогою банківської системи, а також з використанням свого мобільного телефону. Під час оплати за проїзд буде фіксуватися інформація про кожного пасажира, точна кількість осіб, які скористалися транспортом.

Також система унеможливить зловживання готівкою, оскільки вся готівка буде проходити через електронну систему. А отже жоден водій не зможе скористатися коштами, якими оплачується проїзд. Також пасажири отримуватимуть інформацію про кожну зупинку, назва якої буде висвічуватися на електронному табло. Відбуватиметься і голосове інформування про зупинки.

Представники підприємства відзначали стійкість приладів до будь-яких ушкоджень, також повідомили, що всі пристрої мають відповідні сертифікати якості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Саша Показати IP 19 Червня 2019 10:16
Нарешті можна буде зайцем кататися
Анонім до Саша Показати IP 19 Червня 2019 10:26
для зайців буде спеціальний тариф - 50 євро
Коля Показати IP 19 Червня 2019 10:51
Ерунда!!! А скільки пільговиків будуть безкоштовно то це правильн!!!! А коли вже буде сервіс і водії чемні і порядні?!!!
Анонім Показати IP 19 Червня 2019 10:53
Ціна такого задоволеня буде не 6,а 16 грн через 5 місяців.Пів року попрацює і відмовляться,а гроші в кармани.
Лучанка Показати IP 19 Червня 2019 10:55
А стан маршуток і якість надання послуг буде нарешті відповідати ціні??? Ціну підвищуєте ,а більше нічого і не міняється! Є такі маршутки які навіть механіки не перевіряють на те чи дана маршутка справна і може возити людей!!! Ми одного разу ледь в аварію не потрапили через несправний маршрут № 11,нам повезло що усі в маршутці сиділи а не стояли,тому що якби стояли 100 відсотків отримали б травму! номер маршрутки АС4880АМ Будьте обережні хто їздить 11 маршутом Краще б ці кошти виділили на маршути де вони дійсно потрібні,наприклад район балки! Подумайте нарешті за людей,а не за свої кармани! Хочаб раз,як виключення!
Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 11:00
А гальмівні колодки так само будуть піщати?
Водій до Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 14:48
ні не будуть, купимо солідолу і щедро змажемо колодки!
Alex Показати IP 19 Червня 2019 11:16
Головне щоб довели це до логічного кінця. Щоб ця система була в усіх без виключення маршрутках. Буде максимальний саботаж. Навіть самі пасажири будуть вестись на те що а навіщо воно нам, а неудобно. Перевізники будуть лякати що не вийдуть на маршрути.
Alex Показати IP 19 Червня 2019 11:29
В Польщі взяли і зробили. Самі пасажири повинні підтримати цю безготівкову систему. Треба поставити на місце цих бидлуватих перевізників які розказують кожні півроку що вони збиткові, як можна повірити якщо кількість пасажирів не фіксується. Чому в магазинах стоять касові апарати, які фіксують продажі, в тролейбусав кондуктор видає квитки, а маршрутчікам на це все воля. Після Польщі дивишся на наші маршрутки а вони як символ що Україна країна третього світу, такий собі "Бангладеш" тільки на дахах не сидять люди.
777 до Alex Показати IP 19 Червня 2019 11:47
а яка ціна проїзду в Польщі? чи надають послуги на перевезення городян в місті кілька підприємств, чи там єдині комунальні? а культура пасажирів, всі оплачуватимуть? всі питання в комплексі мають бути вирішені. спочатку дохід громадян, потім покращення сфер послуг, з одночасним здорощанням відповідних послуг.
!!! до 777 Показати IP 19 Червня 2019 16:49
Вартість проїзду відповідає сумі доходу населення. Особливо в окремо взятій Польщі. Чи всі там платять? Сумніваюсь. Проте є система проїздних квитків. А також система контролю за оплатою проїзду - штраф за неоплачений проїзд м_яко кажучи неприємний.Чи у нас всі оплачуватимуть? - це ще більша проблема. Потрібен "каральний орган", але як він працюватиме? за рахунок яких коштів? Перевізники "скидатимуться"? за %%% від штрафів?І щодо доходу - отримуючи все більший дохід Ви все менше хотітимете їздити в тих коритах, які зараз є. І все голосніше говоритимете про зміни. І пільговики повинні платити: 5 чи 50 коп., але повинні
Маня до Alex Показати IP 19 Червня 2019 12:09
Дуже підтримую Вас, Вважаю, що повинні бути або електронні квитки, або паперові на бланках суворої звітності, щоб унеможливити тіньовий обіг готівки. Зараз теж видають інколи папірці, але всі розуміють, що вони нічого не варті, тому і не беруть їх. В Польщі в автобусах доводилось бачити міні касові апарати. У нас тільки одні волання - збільшіть плату за проїзд. Збільшили ну і що поліпшилось? Чистіша стала маршрутка? Ні. З'явився в місті хоч один новий автобус? Ні. Знову усе пішло в зарплату. То може вже досить нас шантажувати!
Пасажир Показати IP 19 Червня 2019 11:59
Ну хоть перестану бути кондуктром поневоле)) а то, передайте за проїзд бісить. Хочется сісти подумати про щось своє, а замість цього сидиш і управляєш фінансовими потоками в маршрутці))
Кондуктор до Пасажир Показати IP 19 Червня 2019 12:34
Діоген знайшовся! Подумати у смартфоні
ячс Показати IP 19 Червня 2019 12:40
І знову чекати півроку нібито на впровадження електронного обліку. Дана тема піднімалась ще в червні 2018 р. Лучан "годують" віртуальними порціями інформації про електронний квиток кожні півроку. За 6 місяців тема призабувається, і обіцянки-цяцянки починаються знову. Даю 100% гарантії, що система не запрацює ні через 6 місяців, ні через 12 місяців.
Лучанин до ячс Показати IP 19 Червня 2019 14:10
Останній раз міськрада обіцяла що система буде повністю працювати з квітня 2019, а починали вони ще з 16 року.
Наташа Показати IP 19 Червня 2019 12:42
Не подобається, коли в маршрутках крутять російський шансон або попсу. Людина їде з роботи втомлена, болить голова, піднятий тиск, з похорону і т.д., а тут тобі музика..... Популяризують російські пісні і російських співаків. Таке враження, що везуть не людей , а дрова. Чому пани водії нав'язують свої смаки відносно музики, нехай вдома це слухають. Якщо людина захоче послухати щось, то є мобілки з навушниками.
Анонім до Наташа Показати IP 19 Червня 2019 13:18
Так ще самі пасажири не мають поняття як себе поводити в громадському транспорті,сяде і говорить на весь голос про своє,цілу дорогу,а друге музику,чи фільм дивиться без навушників,то по плечах човпуть,добре якщо скаже" передай",а то просто стукає і тиче замазані гроші.ми є люди,а не бидло і все залежить від нас,потрібно водію сказати"вимкніть музику"!!!Я плачу за проїзд,а не водій мені,потрібно себе поважати,а молодь вчити культури!!!
Лучанин до Анонім Показати IP 19 Червня 2019 14:15
Правильно, вся маршрутка має робити те що хоче 1 пасажир. Наприклад в 36 градусну жару хтось хоче щоб позакривали вікна, бо його протягне, а 30 пасажирів мають при цьому знепритомніти, або навпаки в холод відкрити вікно, бо він перебрав трохи і йому жарко, так само і музика, якщо вона не подобається одному пасажиру.
Анонім до Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 23:34
Ти не пробував ходити в шортах і футболці в 30 градусну жару?Або хоча б поцікався що таке протяг і його наслідки,те що ти написав можна зрівняти з прикладом,коли ти впав,тобі стало зле,а всі інші проходять мимо,бо їм добре,а тобі одному погано.Коли шию скрутить і не зможеш ворухнути тою дурною головою,от тоді згадаєш свій коментар і де ти відкривав вікна.Заходить в жару чудо в темних джинсах,осінніх і починає вікна відкривати,з таким гонором,наче закриті вікна йому все життя зіпсували,ви полішуки пересіли з воза в маршрутку і не знаєте чим випендритися,краще ноги помий щоб не смерділи,ніж тут писати,а то зайдеш в маршрутку і смердить,зате він вікно відкриє,покоління ідіотів
12345 до Анонім Показати IP 20 Червня 2019 07:29
Абие ср@ку не скрутило! Понадівайте шуби, шарфи і валянкі, або дома сидіть!
Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 14:25
Це з усіх відомих фірм була обрана невідома турецька. Добре. А зупинки воно якою мовою буде повідомляти, турецькою чи англійською? Ну надписи точно турецькі будуть мабуть. "Захаді дарагой, заплаті ван доллар. Сладкая медовая пахлава, щербет..." В принципі весело буде, молодці...Нехай би міськрада ділами відповіла на те що вона через півроку в черговий раз знову пообіцяє що через півроку буде впроваджено цю систему
Ололо до Лучанин Показати IP 19 Червня 2019 22:23
Краще хай ця турецька, ніж наша Візор. По Візору чимало скарг щодо ЖПСів
33-ій Показати IP 19 Червня 2019 15:11
Дуже круто. РЕСПЕКТ вам від усіх лучан !!!
Анонім Показати IP 19 Червня 2019 16:10
А коли водії перестануть курити в автобусі та слухати дибільну музику???
РОГАТий Показати IP 19 Червня 2019 22:13
Ага, але вже по 10 гривень!...
Війна — фігня! Голов Показати IP 20 Червня 2019 00:00
Ой, краще б вони графіків дотримувались. В 22 вже немає маршруток, одні 2 та 9 їздять. А мають бути до 24....
Висновок Показати IP 20 Червня 2019 09:11
Треба підтримувати українське, а не давати заробити турецькій фірмі. Тому в нас безробіття і молодь мігрує .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus