USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У луцьких маршрутках можна буде розплатитися картками

29 Травня 2019 10:25
Другий етап конкурсу на оператора електронних систем відбувся у Луцьку 28 травня. Електронне обладнання для використання у громадському транспорті презентували турецьке підприємство Kentkart і українське підприємство «Мультимедійний автоматизований комплекс МАК».

«Ми прагнемо обрати найкращу електронну систему обліку пасажиропотоку і оплати за проїзд в Україні, – зазначив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. – Тому детально вивчаємо пропозиції підприємств, аби в подальшому лучани отримали якісну і надійну систему, яка визначатиме своєчасність руху громадського транспорту, фіксуватиме кожну оплату за проїзд і унеможливить будь-які зловживання готівкою».
Представники турецького підприємства презентували сучасне мультимедійне обладнання для тролейбусів та маршруток, яке вже використовується в близько 40 містах і країнах світу. Компанія представила бортові комп’ютери і сучасні пристрої для оплати проїзду.

Також Kentkart запропонували систему стеження за своєчасним рухом транспорту, систему спостереження і звітування. Для Луцька підприємство пропонує автоматизовану систему оплати за проїзд, систему відеоспостереження, інформування пасажирів, систему контролю за своєчасністю руху транспорту, точне відстеження пасажиропотоку та мобільний додаток для пасажирів.

У кожному транспортному засобі планується встановлення комп’ютера для водія. Кожен водій також матиме персональну картку, з допомогою якої буде авторизовуватися в системі. Бортовий комп’ютер покаже маршрут руху та точний час прибуття на ту чи іншу зупинку. Прилад також буде попереджати про відставання чи випередження графіку руху, він унеможливлює відставання від визначеної швидкості та графіку пересування.

Для оплати за проїзд пасажирам буде достатньо прикласти свою картку до електронного терміналу. Поповнювати картку лучани зможуть у спеціальних пунктах, із допомогою банківської системи, а також з використанням свого мобільного телефону. Під час оплати за проїзд буде фіксуватися інформація про кожного пасажира, точна кількість осіб, які скористалися транспортом.

Також система унеможливить зловживання готівкою, оскільки вся готівка буде проходити через електронну систему. А отже жоден водій не зможе скористатися коштами, якими оплачується проїзд. Також пасажири отримуватимуть інформацію про кожну зупинку, назва якої буде висвічуватися на електронному табло. Відбуватиметься і голосове інформування про зупинки.

Представники підприємства відзначили стійкість приладів до будь-яких ушкоджень, також повідомили, що всі пристрої мають відповідні сертифікати якості.


Свій варіант електронної системи валідації представила і компанія «Візор: МАК», яка теж передбачає встановлення бортового комп’ютера, систему контролю за потоком пасажирів, систему валідації та відстеження руху маршруту, встановлення веб-камер спостереження.

«Основним аргументом встановлення електронного обладнання є контроль за рухом готівки в транспортному засобі, – каже Григорій Недопад. – Чим менше буде готівки у водія, тим менше буде порушень і зловживань, тим ефективнішим буде облік грошових потоків і пасажиропотоків. Зараз ми виходимо на новий рівень роботи, хочемо, щоб вся система працювала прозоро і надійно, щоб не відбувалося жодних зловживань, щоб перевізники сплачували максимальну кількість податків до місцевого бюджету».

Наступним етапом вибору електронного оператора стане тестування приладів у громадському транспорті Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Юра Показати IP 29 Травня 2019 10:31
Ускладнюють все краще б якість порядок і порядність водія покращували і щоб не забував зупинятись і зупинявся а не гнав на перегонки!!!
опа Показати IP 29 Травня 2019 10:42
Тепер баригам-перевізникам прийдеться ціну на проїзд зменшувати після електронного обліку)))
Василь Показати IP 29 Травня 2019 10:54
Тільки ввечері водії маршруток вимкнуть бортовий комп'ютер, а пасажирам скажуть - поламався. Саме так тепер відбувається з GPS-трекерами на маршруті N1. І здогадуйся - є та маршрутка чи треба іти на Вишків пішки...
Лучанин до Василь Показати IP 29 Травня 2019 11:44
Тоді потрібно ввести контроль, якщо у маршрутці вимкнено пристрій або він вийшов з ладу, але такий транспортний засіб знаходиться на маршруті, то водій(перевізник) повинен заплатити штраф.
Порада Показати IP 29 Травня 2019 10:54
Було б добре щоб після встановлення даних систем контролю переглянули якість надання послуг та відповідність ціни за проїзд, щоб документальне обгрунтування ціни було відкрите для громадян.
Житель Показати IP 29 Травня 2019 10:56
Можна поцікавитись - що це за абревіатура " КЛУЪ " ? Це поеше. по-друге - коли появляться АВТОБУСИ, не "МАРШРУТКИ" як називають шановні журналісти маршрутне таксі, а АВТОБУСИ, з можливістю купити проїздний квиток на 3 дні, на 1 тиждень, на 1 чи 3 місяці ? Як це робиться у всіх цивілізованих містах ?
"КЛУЪ" - це ТруЪ до Житель Показати IP 29 Травня 2019 13:36
Треба ж так осоромитись. М@К - глючне гуано вiд самої появи аж у 2012, що за сiм рокiв не можуть довести до ума говорить само за себе. Чи буде система вiдслiдковувати якiсть перевезень та компенсовувати вартiсть поїздки (аж до 100% та вище) у разi: 1. Запiзнення/випередження графiка. 2. Завищена концентрацiя тютюнового диму зi сторони водiя. 3. Температура в салонi на гранi теплового удару (бабка-закрий-вiкно-бо-дме). 4. Матюкня, хамство водiя. 5. Негабаритнi пасажири. 6. Гучнiсть немовлячих крикiв перевищує промислову норму в 85 децибел.
Луцьк Показати IP 29 Травня 2019 11:04
Щоб не було махінацій необхідно щоб дані з цих пристроїв в режимі онлайн потрапляли до спеціалістів які будуть здійснювати контроль, головне щоб перевізник не мав доступу до внесення змін в цю систему.
777 Показати IP 29 Травня 2019 11:08
В ж*** эти полусгнившие маршрутки вместе с вашими электронными прибамбасами. Купить нормальные автобусы. разработать оптимальные маршруты и графики движения.установить адекватную цену на проезд в зависимости от времени действия проездного. Это так сложно?
Порада Показати IP 29 Травня 2019 11:10
Необхідно щоб був зовнішній контроль за роботою цих приладів, щоб перевізники не мали змоги вимикати їх. А за кожне вимкнення приладу щоб перевізник ніс матеріальну відповідальність.
К.лучанин до Порада Показати IP 29 Травня 2019 14:55
ТИ добре вник в суть питання? Розрахунок за проїзд планується безготівковий. Готівку водію не будуть давати і приймати у нього гроші не будуть. То який резон йому вимикатись? НІЯКОГО! Бо це будуть збитки.
Анонім Показати IP 29 Травня 2019 16:25
По воді вилами писане,вже в тролейбусах вводили,валідатори,монітори,де вони?
як до Анонім Показати IP 30 Травня 2019 12:39
як де? відкат отримали потрібні люди. а проблеми пересічних лучан нікого не хвилюють.
луцький Показати IP 29 Травня 2019 19:18
Тільки дайте працювати турецькій фірмі, бо той Візор зі своїм МАКом якесь жахіття! Подивитись лише на прилади і стає все зрозуміло! За МАКом стоять корупціонери з міськради і не варто їм довіряти і давати на початку таку справу! Дайте нехай цивілізовані люди попрацюють!
Лучанка Показати IP 29 Травня 2019 22:08
Круто! Молодці! Горджуся Луцьком!
Читач Показати IP 30 Травня 2019 09:01
В ідеалі: вартість за проїзд треба брати з пасажира за проїханий ним кілометраж, тобто зайшов в транспортний засіб - зареєстрував картку (заплатив максимальну вартість поїздки), при виході - знову зареєстрував картку (отримав здачу); система контролю руху транспортного засобу повинна працювати автономно без можливості втручання в її роботу водія. Але нехай зроблять хоч щось в напрямку цивілізації...
Лучанин Показати IP 30 Травня 2019 09:30
Зробіть Paypass це буде ще зручніше!!!
Лучанин Показати IP 30 Травня 2019 11:06
Для того щоб був нормальний громадський транспорт нам потрібно: 1) валідатори і картки для оплати проїзду. Ніякої готівки наруки водію!!! 2) прибрати міжміські маршрути з міста 3) прибрати маршрутки з маршрутів де є тролейбусні лінії
Читач до Лучанин Показати IP 30 Травня 2019 13:43
Нехай їздять маршрути на маршрутах тролейбусів, але в режимі висадки пасажирів по картках, щоб для посадки не було можливості, бо картка саме на лінії тролейбусного маршруту не спрацьовуватиме для проведення оплати проїзду. При цьому оплата проїзду має бути спеціальною карткою при посадці і висадці пасажира за конкретно проїхану відстань в км.
Володимир Показати IP 30 Травня 2019 20:31
Потрібно купувати нрві тролейбуси та маршрутки, а не на розвалюхи встановлювати електрон. техніку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus