USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Керімов міг незаконно ввезти до Франції до 750 млн євро - ЗМІ

5 Грудня 2017 08:49
Російський підприємець і член Ради Федерації Сулейман Керімов, щодо якого Париж у листопаді розпочав офіційне розслідування, міг незаконно ввезти до Франції "від 500 до 750 млн євро", передає DW.

Як заявив прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр, слідство вважає, що "мета маніпуляцій полягала у відмиванні незаконних коштів" шляхом придбання об'єктів нерухомості.

"При в'їзді до Франції він (Керімов) "забув" задекларувати мільйони євро. Йдетьсяне тільки про готівку. Були також і грошові перекази", - цитуються слова Претра.

При цьому, за словами прокурора, частина зазначеної суми була ввезена до країни в багажі сенатора. Яким чином підприємцю вдалося обдурити митні служби, обвинувач не уточнив.

За версією слідства, одна з вілл була офіційно придбана Керімовим за 37 млн євро, тоді як колишні власники виставляли її на продаж за 150 млн євро.

Раніше повідомлялося, що російського сенатора-мільярдера Сулеймана Керімова, затриманого напередодні в аеропорту Ніцци, відпустили з-під варти під заставу у п'ять мільйонів євро та заборонили залишати країну.

Нагадаємо, що члена Ради Федерації Сулеймана Керімова затримали 20 листопада в аеропорту Ніцци (Франція) в межах розслідування справи про ухилення від сплати податків. Сам Керімов відмовився визнати свою провину. Незабаром Керімову було висунуто офіційні обвинувачення у відмиванні грошей, прихованих під час ухилення від сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus