USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хресну ходу у Луцьку затримали даішники. ФОТОРЕПОРТАЖ

22 Жовтня 2013 19:17
Хресною ходою від Свято-Покровського кафедрального храму до храму Всіх Святих землі Волинської пройшли священики Волинської єпархії УПЦ та православні віряни сьогодні, 22 жовтня, у Луцьку.

Варто зазначити, що початок хресної ходи відтермінували на декілька хвилин, оскільки працівники ДАІ приїхали на місце «старту» пізніше зазначеного часу.



Так, урочистість відбулась з благословення предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Володимира на честь 1025 річниці Хрещення Київської Русі та приїзду в область найбільшої святині історичної Волині – чудотворної Почаївської ікони Божої Матері.



Попереду усіх несли хоругви з образами. До слова, вулицями міста пронесли усі православні чудотворні ікони Волинської області. Серед них був і мощовик – ящик з часточками мощей святих праведників.



Урочисту ходу відвідали й митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, єпископ Володимир-Волинський та Ковельський Володимир.



Під час процесії вулицею Лесі Українки окремі лучани покинули власні робочі місця, аби схилити голови перед святинями. А дехто, навіть з тих, хто відпочивали у пабах та кафе, встали з-за столу та хрестилися.




А після того, як образи прибули до храму, священнослужителі розпочали урочисту всенічну службу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІКОНА БЕЗ ВІРИ – ЦЕ ПРОСТО КАРТИНКА, - ВЛАДИКА НІФОНТ. ФОТОРЕПОРТАЖ























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Василь Показати IP 22 Жовтня 2013 20:12
це новина про хресний хід чи про даішників?
NANO Показати IP 22 Жовтня 2013 21:19
це новина як в місті попи рух паралізовують! І чому це мають перекривати дороги за допомогою даїшників?
Наталя Показати IP 22 Жовтня 2013 21:52
А, може, так: початок процесії хресної ходи затримався, у зв'язку із запізненням працівників ДАІ. Хоч, думаю, суть статті взагалі не в цьому...
Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2013 01:13
Ага, затримали і посадили до вияснення обставин...
Гаврило Показати IP 23 Жовтня 2013 07:28
Кірюхіні попи гонять
водій Показати IP 23 Жовтня 2013 08:14
Про ходу повідомляли завчасно, а ці ДжедАІшники як завжди - олухи олухами!!! Не можна толкового регулювальника поставити і нормально спрямувати рух? Тільки хабарі брати і вміють, а не цевілізовано працювати!!!
*** Показати IP 23 Жовтня 2013 13:27
б***у все заважає і хресний хід, попи, гаїшники....на окрему планету попросіться,там ніхто заважати не буде
1222222 Показати IP 23 Жовтня 2013 14:50
Повністю згідна, на інші планеті, або на тому світі вам ніхто не буде заважати... Щасливої дороги... Поганому танцюристові я***ця мішають...
*** Показати IP 23 Жовтня 2013 14:52
Якби наш народ знав не тільки свої права, а й обовязки тоді ніх то нікому не заважав би. А так одне ........
САША Показати IP 23 Жовтня 2013 15:01
Якби хресну ходу затримали священики, щоб Ви шановні тоді писали... Написали б Ви краще чому вона проходила, в честь якого свята. А Ви пишете чого її затримали!!!
гість Показати IP 23 Жовтня 2013 15:32
З давніх давен були хресні ходи православних віруючих... і зауважте, це давня традиція нашого народу...не запозичена ні в католиків , ні в лютеранів. Православна церква ортодоксальна, тому неухильно додержується певних традицій і вчень.Радіє серце від того, що й в наш час проводиться багато хресних ходів в Луцьку...))))) Ще памятаю, років 8 тому сама ходила, а зараз лише що у вихідний день, бо так в робочий день не підеш та і не кожен начальник правильно тебе зрозуміє. Дай Бог,щоб цей хресний хід був не останній !!!
Свідок Показати IP 23 Жовтня 2013 21:50
Сам ішов з народом. Такого хресного ходу за участі усіх двох єпархій Волині у кількості більше 350 священослужителів ще не бачив. Тим паче, в хресному ході брали участь найбільші святині Волинської землі - чудотворні ікони із Почаївської Лаври так і монастирів Зимного, Кременця та ін. Духовна радість півторагодинної ходи перевершила сподівання навіть такого маловірного як я.
КВ Показати IP 24 Жовтня 2013 14:50
Будь-який захiд високодуховного спрямування не повинен створювати незрусностi для громади. Чому вночi не пройтися? Чи вихiдного дня? Чому не йти скромно тротуарами? Чи тихими паралельними вулицями? Чи не марнославство це? Де тут духовне?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus