USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хресний хід у Луцьку до Холмської ікони Божої матері. ФОТОРЕПОРТАЖ

8 Вересня 2013 20:16
Хресний хід до Музею Волинської ікони відбувся сьогодні, 8 вересня, де перед образом Божої Матері "Холмської" священнослужителі відслужили молебень та акафіст Богородиці. Цю традицію започаткував 11 років тому митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

Цього року, незважаючи на стан здоров’я, владика теж помолився перед однією із найсвятіших ікон Православ’я.

Перед Святим образом приклонилися і прихожани. Цього року їх було дещо менше, ніж торік. Проте сума грошей, що вони пожертвували, перевищила 22 тисячі гривень. Ці гроші священнослужителі спрямують на реставрацію вцілілих стародавніх ікон, що зберігаються у Музеї Волинської ікони та церквах Волині.





















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
тарас Показати IP 8 Вересня 2013 22:50
Снредньов1чне мракоб1сся.
вірянин Показати IP 8 Вересня 2013 23:16
О, exaboчене обізвалося. Хресний хід - корисна і важлива традиція. Але будьмо справедливі: започаткував її владика михаїл, а владика Ніфонт перейняв. І в тому немає нічого поганого, при всій повазі до нього.
петро Показати IP 9 Вересня 2013 01:04
Цікаво,що лучани не дуже розбірливі у своему виборі церков та іх священників. Хоча треба дати належне і УПЦ Московського Патріархату, Владика Ніфонт саме Московській церкві служить,яка хитро не вказуе на своіх церквах приналежність саме до Московськоі Патріархіі і взагалі дивна це річ- Украінська Православна Церква Московського Птріархату? Вдумайтесь,люди добрі. Ви колись чули про Болгарську Православну Церкву Мінського Патріархату????!! Або СербськуПравославну Церкву Киівського патріархату???!!! Та це неймовірні речі приниження украінців та іх віри. Якщо Московського Патріархату, то,вибачте, вже Російська Православна Церква і хай би собі була. Але вже,коли Украінська Православна Церква-то тільки Киівського Патріархату. Хтось там белькоче про розкольництво, то саме Московська Патріархія при створенні 1448 року відійшла від материнськоі церкви-Киівськоі Митрополіі. Ісаме через розкольництво Московська Церква була анахемована і не визнана Вселенським Костянтинопільським Патріархом та Вселенським Собором до 1589року, 141рік!!! А святкування Московською Патріархіею 500 ліття своеі церкви 1948 року з великим розмахом геть відділило іі від хрещення Русі, бо ж ми зустрічали цього року 1025 років нашого хрещення. Але всеж головним ''тамадою'' на святкуванні був Московський Патріарх Кирило,а молилися в украінській історичній святині Киево-Печерській Лаврі на всіх мовах,крім УКРАІНСЬКОІ. Чи ж це не ганьба всій владі та й народу украінському. Ще й віддадуть Печерську святиню у володіння Кирилові. А бабусі носять своі гривни для Москви і не підозрюють ,що іх дурять.
Не Іуда до петро Показати IP 9 Вересня 2013 10:00
З історією в тебе зовсім погано так як із знанням церковних догм. Існує тільки православна одна церква -мати. В яку входять всі визнані православям православні церкви світу. Ті церки, які не визнані - є єрисями,розкольниками, сектами. Тому, коли Ваша розкольницька церква КП на чолі з агентом Антоновим(Філаретом)буде визнана православним світом, тоді можете себе рівняти до МП.
Луцьк Показати IP 9 Вересня 2013 08:14
Петро є Петро.
петро Показати IP 9 Вересня 2013 10:55
Іуді. Що саме з історіею не так? За часів Киівськоі Митрополіі Москва була епархіею або епископатом Киіівськоі Митрополіі з великими автономними правами і була під Вселенським Патріархом іпісля розколу Москви залишалась такою до 1686 . А Московська Церква відокрамилась від Киівськоі Митрополіі,як від частини Церкви Матері Вселенськоі. Може ще нагадати,що в Московській Церкві за Петра 1було ліквідовано патріаршу владу, а натомісць призначено генерал-прокурора,який від імені царів та цариць командував церквою всупереч всім канонам і ''догмам'' аж до 1917 року. Московська 141рік чекала, Болгарська 73 роки чекала, я думаю і украінці почекають повернення істини.
Олександр Показати IP 9 Вересня 2013 11:02
Чого ви сваритеся атеїстам на радість? Пройшлися хресним ходом, зібрали понад 20 тисяч для потреб Музею. Що поганого? Яка б там не була церква МП, але на Волині саме УПЦ МП проводить найбільше соціальних заходів і збирає найбільше грошей для нужденних. А щодо єпархії УПЦ КП, яка започаткувала цей хресний хід, як кажуть, то подивіться, скільки ці ходи збирали людей і скільки грошей.
петро петрович Показати IP 9 Вересня 2013 13:00
Московська церква займаеться експансіею і, не оголошуючи справжніх намірів, перехоплюе ініціативи будь-які при підтримці всіх гілок влади. А мета проста - переманити гречкосіів до себе і проповідувати братство в ,,Русском мире'' і промосковськими байками забивати баки простакам про ,русский народ'', як слов'ян,про дружбу між ''русским''', білоруським та украінським народами. А дружити з сербами,хорватами, словенами,македонцями,болгарами і багатьма іншими кровними народами? Вже і діти знають,''русские'' - це видумка Петра 1, а справді - це угрофінські народи,які до словянства аж ніяк не дотичні і хай собі процвітають. Але не треба нас знов тягти в своі обійми любові, в яких ми вже кровію блюемо. Так-так!!! Саме від европи та европейських слов'ян відірвати нас хочуть. Не будьте простачками. Богдан запхав нас у рабство-треба вгрібати,бо нас і кури загребуть,будемо знов колоніею з релігіею колоніста. Невже й досі не зрозуміло. Серби,хорвати,словаки та інші мають своі національно-територіальні соборні церкви, а що ми покручі-раби- нам національна гідність,свобода,незалежність до біса?
Не Іуда Показати IP 9 Вересня 2013 13:20
Хіба свобода дає право на створення секти? "Головним" розкільникам не треба говорита, а лише покаятись і вернутись в лоно правосланої церкви. Православна церква не ділиться на українську, російську, посьську чи іншу вона одна. І приємникиїї повинні бути правовірними.
петро Показати IP 9 Вересня 2013 15:28
Іуді.Ви геть заблудились у своему неуцтві. Наука і розум дають свободу відновлювати,будувати нове,прогресувати. А щодо сект-не блюзнірствуйте.якщо ваші знання дозволяють вам,то саме з сект в печерах розпочинало свій історичний хід християнство.Щодо національності церков,то вам геть відмовляе глузд,адже саме за національно-територіальними та адміністративними ознаками утворюеться та визнаеться церква,тому і звуться за національними або даржавними назвами:Болгарська,Сербська,Словенська і.т.д. Крім Московськоі,яка створювалась князями-розкольниками та царями-узурпаторами не для об'еднання націі навколо віри,а для поневолення багатьох угрофінських народів.І в чому украінцям треба каятися,перед ким- Москвою, так за поневолення не каються,від поневолення обороняються. Перед Всевишнім? Так усі Його заповіді украінці вірно виконують. Ви побрехеньки облиште для неграмотних бабусь.Читайте і вчіться і вам посвітлішае і ви зрозуміете,що таке православіе і чому не всі церкви східного обряду називаються православними, втямите,що поняття''правовірні'' зовсім з іншоі релігіі- нехристиянськоі. Ви заблудились в неуцтві та брехні.Тут,дійсно,тільки покаяння врятуе.
тарас Показати IP 9 Вересня 2013 18:31
Ага, пожертви вони збирали. Аж 20 тис. грн. нациганили у дурних пенс1онер1в. Хай би московський пописько Кирило хоча б свого годинника за 100 тис. долар1в пожертвував.
тарас Показати IP 9 Вересня 2013 18:56
Чомусь сербський патр1арх в трамва1 1здить, а це московське ч*о на броньованих Мерседесах з охороною пересуваеться. Народно1 любов1 бо1ться ?
петро Показати IP 10 Вересня 2013 22:21
А чому Московський Патріарх тиняеться Украіною? Бо Украіна- це традиційна патріархальна християнська територія,яка з давніх часів захищалась та й інші християнські держави захищала від магометанства та юдаізму. Москва ж ніколи такоі практики не мала- вона сама наступала на інші релігіі, в тому числі на шаманство,на так зване язичництво,магометанство,буддизм та інші,а зараз ці релігіі в Росіі дуже активізувались і переважають чисельністю вірян та активним просуванням на захід Росіі. І саме Украіна е рятівним плацдармом для християнства східного обряду(Білорусь напів західного обряду).А крім того-це ''бабло'' для Москви від наших украінських обдурених гречкосіів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus