USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Хто господарює в лісах Волині

4 Листопада 2014 14:32
Нині землі лісового фонду у Волинській області займають 700 тисяч гектарів. Це майже вдвічі більше, ніж в 1947-му році.

Про це йшлося під час засідання прес-клубу облради та редакції газети «Волинь-нова» на тему: «Ліси – наше багатство. А як служать вони волинській громаді?» сьогодні, 4-го листопада.

Як повідомили в управлінні лісового і мисливського господарства, що лісистість нашого краю становить 34% від загальної площі Волині. Зокрема їх користувачами є:

- підприємства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства – 80%;

- підприємства головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації – 18,5%;

- Міністерство оборони України, фермерські господарства, сільськогосподарські підприємства та кооперативи – 1,5%.

Так, більшість лісових насаджень на Волині – хвойні дерева, а це - 58%, ще 28% насаджень – м’яколистяні дерева, 14% - твердолистяні.

Щодо вікової структури, то більшість лісів Волині – середньовікові насадження, які займають 54%, 20% - пристигаючі насадження, 19% - молодняк, 7% - стиглі та перестійні насадження.

Середній вік волинського дерева – 51 рік.

Окрім того, в управлінні говорять, що загальний запас деревини на Волині – 106 мільйонів кубометрів, а середньорічний приріст – 1,7 мільйона кубічних метрів деревини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Так Показати IP 4 Листопада 2014 14:54
Так і тут розвели. В інших регіонах земельні паї мають до десяти і більше гектарів чорнозему , а в нас дали піску по гектару, і радійте
Ще Показати IP 4 Листопада 2014 14:57
Ще є інформація, що наші державні мужі мають намір віддати під приватизацію дев'яносто лісгоспів.
Йосип Показати IP 4 Листопада 2014 15:10
Василю васильовичу вже недовго лишилося керувати. Чернякову, Швайці теж. Що ж : не виправдили вони надій покладених на них .
Анонім до Йосип Показати IP 4 Листопада 2014 15:43
Ще так порошенко погосподарює , і тоже піде вслід за ними
Яяя Показати IP 4 Листопада 2014 15:15
Хто господарює?- Всі господарюють в кого є криша.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 15:46
Вже й розікрали ті ліси. Он Кватирко на житомир подавсь. Правда посада краща.
журналіст Показати IP 4 Листопада 2014 15:56
"Ліси - наше багатство. А як вони служать волинській громаді?", - таке питання стояло темою засідання так званого чергового прес-клубу. Тобто, я і мої колеги-журналісти сподівались почути про те, кому від того добре, що ліс - наше багатство. Проте розмова звелась до сироїжок, лисичок, ягід, зубрів, яких вже давно немає, а начальник управління Василь Мазурик бравував термінами "лісовідновлення", "лісосіки", "недосконале законодавство", "ганебне явище", а ще тим, що галузь "придбала 12 спеціальних автомобілів, 15 тракторів, трельовочні лебідки" і т.п. Згадав багато цифр, навіть не здогадуючись про те, що цивілізований світ вже давно не вимірює покращення життя людей ростом ВВП, а в лісовій галузі України цей показник покращує життя лише окремим людям. По темі виступили депутати Василь Байцим, Валентина Касарда, Людмила Кирда (молодець!!!), "забалтував" тему начальник державної екологічної інспекції Олександр Ткачук. Нічого не помінялось. 549 приватних пилорам з 832 -х не обліковані. В нинішньому році не «прикрилась» жодна пилорама. В лісі, як і колись, гуляє сокира. В ньому нерідко під крилом правоохоронців господарює добре вишколена і навчена організована злочинність з класною технікою, автомобілями, пилами, кранами. Мазурик не дав відповіді по суті і зі знанням справи на жодне з запитань. Лісова галузь області потребує вольового керівника, який не «економить на сірниках», а не людину «по квоті». На жаль, про такого розмова ще не ведеться.
Анонім до журналіст Показати IP 4 Листопада 2014 16:22
Мазурик водичку льє, як завжди. А сам до цього часу не зміг розібратися що в лісі робиться.
знаток до журналіст Показати IP 4 Листопада 2014 16:30
Дякуємо що Ви правду написали начальник просто "геній"- кому продати - реалізувати, керівник бомба.
пес до журналіст Показати IP 4 Листопада 2014 19:24
що за дурня це що мазурик має з пилорамами лад наводити чи на це є органи влади .Хто вср...вся - невістка хто в лісі пукнув-виходить що мазурик.
хе-х Показати IP 4 Листопада 2014 16:01
Колісник господарює)
птн до хе-х Показати IP 4 Листопада 2014 16:19
партія Свобода - вори і злодіі і Колісник разом з ними. Нагадаю , для недоумків: Свободу створив Янукович по вказівці Путіна і фінансує її воровска братва і Фірташ( права рука Путіна)
я до хе-х Показати IP 5 Листопада 2014 06:41
Колісник гсподарюе, прихвостні пишуть, а правоохоронні органи маюь мзду, так до чого тут Мазурик?!
Опанас Показати IP 4 Листопада 2014 16:26
Чим далі в ліс - тим жирніші партизани...
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 16:33
а що за стаття? що автор хотів нею сказати? суха статистика від обласного управління....- це коли нема чого хорошого сказати
знаючий до Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 19:40
А збільшення реалізації на 100 млн грн це хіба дурня а допомога ато і сімям учасників ато -також дурня шкода що в статті немає скільки лісники і чим допомогли не думаю що в області є ще якась галузь яка допомогла більше.СЛАВА УКРАЇНІ
Анонім до знаючий Показати IP 5 Листопада 2014 09:53
ти д...біл??? знаєш різницю між реалізацією і прибутком? те, що ліс зараз вивозять за кордон та вирізають в божевільних обсягах - не сперечаюсь. Але чи є з цього користь державі?
подруга опанаса Показати IP 4 Листопада 2014 16:40
А ще був присутній опер з УБОЗа з тупою ментівською мордою і стрижений під братка - якийсь хрупчик. Прізвище відповідає цьому неприємному типу. - він взагалі нічого не сказав, посилаючись теж на недосконале законодавство. Таким "операм" завжди заважає або законодавство, або погана погода, або (як хуйовим танцюристам), крива підлога.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 17:12
сказали який запас кубоментрів який приріст, а от скільки вирізується забули чи цифра з приростом буде страшна?
лісничий Показати IP 4 Листопада 2014 17:26
Сьогодні в управлінні лісового господарства не ті начальники, які можуть щось міняти в кращу сторону. Хочуть, та не можуть. Популісти-управлінці радянського штибу.
Анонім до лісничий Показати IP 5 Листопада 2014 09:54
100%
Волиняка Показати IP 4 Листопада 2014 17:30
При Коліснику ліс крали ночами, а при Василькові крадуть цілодобово. з волохатої руки Шеремети все прикривається. А що, - гроші ж потрібні. Начальству вигідно і нам лісникам добре живеться.
реалістка Показати IP 4 Листопада 2014 17:51
Такого вродженого лісівника, як Дмитро Телішевський (Царство йому Небесне), не буде найближчі 200 років. Він запалював ентузіазмом всіх, за що йому Бог подарував довге і красиве життя. Крадіж лісу розпочався при Голіку. Причин тут декілька. Деякі з них - міліціонер тато, важкі 90-ті роки, і ще йому заважала така чудова чоловіча риса, як надмірна любов до жінок. Ці гарні риси успадкував Колісник і продовжив хороші традиції попередника. І пішло-поїхало. А Мазурик з Шереметою і жінок не люблять, і в роботі толку немає. Їм жінку на ніс вішай, то відмахнуться, як від причепливої мухи-спасівки. Як кажуть, ні собі, ні людям. Це гірше, ніж бляцтво.
працюючий лісник Показати IP 4 Листопада 2014 19:31
Не знаю кому і чим завенив Мазурик але працювати стало краще аніж при Коліснику немає тих поборів за послуги в нашому лг почали платити є люди в штаті не треба думати як вкрасти на пальне чим заплатити людям
Преса Волині Показати IP 4 Листопада 2014 20:10
Мазурик не працює з пресою і вважає, що це його врятує. І це у 21-му столітті! З його появою у волинських лісах "перестали" відстрілювати лосів, красти дуби, закінчилась ротація кадрів. Темний чоловік. Некомпетентний. Півроку не було сайту, а тепер зявився і Цюриць ставить туди красиві матеріали про те, як шумить трава, як у волинських гаях співають соловї, як займаються коханням їжаки і вужі. Немає відкритості в роботі державного підприємства, та й ще з такою високою криміогенністю. Розкажіть людям, що у вас робиться, ми ж не в 37-му році живемо.
я до Преса Волині Показати IP 5 Листопада 2014 06:54
Писати можна багато чого,статті і , зрозуміло, що знову буде ротація кадрів після виборів, то вже комусь стелять доріжку, щоб змінитиМазурика, але треба було б послухати людей, які безпосередньо працюють в галузі. Вони говорять, що ситуація змінюеться на краще, що не порівняти з коліснками по відношенню до людей, зарплати пальне і т .д Звичайно, що зразу не буде 100% покращення, але воно е! Дайте людям працювати!!!
працівник лісу до я Показати IP 5 Листопада 2014 10:00
Мазурика потрібно терміново міняти. він вже достатньо нашкодив лісу разом зі своїм шереметиком. цікаво, хто таке написав, що працювати стало краще. ну хіба тим, що працюють в тіні
працюючий лісник до працівник лісу Показати IP 6 Листопада 2014 20:28
Якщо порівняти як працювалось при Коліснику то при Мазурику працювати стало набагато легше не тільки в лісі але і директорам.Людей за людей рахують а не за рабів і бидло як це було при Коліснику.Звичайно що Богдан Іванович і його сімя буде робити спроби реваншу але якщо нехочуть попасти у сміттєвий бак краще нехай нереваншують.Область ще добре памятає їхні вотчини АРЗУ ВУЛФ ЯВІР ПЛЮС ВІДО пяні дибошири синків та царсько-барські полювання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus