USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Хто керував снайперами на Інститутській. ФОТО. ВІДЕО

24 Лютого 2014 13:14
Стало відомо ім'я та прізвище командира спецзагону снайперів, які розстрілювали беззбройних мітингувальників 20 лютого на вулиці Інститутській в Києві, - повідомляє iPress.ua. Снайперами, що розстрілювали людей на Інститутській, керував командир Сергій Асавелюк на прізвисько "Ас". Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав журналіст Артем Шевченко.

"Спецзагін "Тінь" ВВ МВС України зі складу Антитерористичного центру СБУ. Командир - той самий холоднокровний найманий кат Сергій Асавелюк, позивний "Ас". Один з кращих снайперів в країні. Принципово не носить шолома. І типу як по цивілці. Він на чолі групи в масці з гвинтівкою на плечі, відстрілявшись по живих мішенях на Інститутській під Жовтневим палацом, перетинає Грушевського, висувається в парк перед ВР", - повідомив він.

Депутат Геннадій Москаль підтвердив, що снайперами на вул. Інститутській керував Асавелюк. Це підтверджують документи, отримані за допомоги працівників СБУ ат МВС, - повідомляє "Українська правда".

З його слів, снайперами на Інститутські були бійці підрозділу спецоперацій ВВ та спецпідрозділу "Омега", а допомогу в підготовці спецоперації надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації.

"Я вирішив оприлюднити частину планів "Хвиля" та "Бумеранг" — документи, які доводять, що снайперами на вул. Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, та бійці підрозділу внутрішніх військ "Омега", - повідомив Москаль.

"Вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС В. Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл", - підкреслив він.

Крім того, він надав прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, що брали участь у силовому розгоні акцій протесу.

"На підставі цих даних Генпрокуратура має відкрити кримінальні провадження", - наголосив він.

"Після цього я добровільно передам слідчій групі ГПУ решту матеріалів, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС В.Захарченка (котрий особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї), його заступника В.Ратушняка, начальника департаменту громадської безпеки МВС О.Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С.Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В.Мазана, голови СБУ О.Якименка, його першого заступника В.Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О.Щоголєва, командирів підрозділу СБУ "Альфа", - додав він.

"Допомогу в підготовці спецоперацій МВС та СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, котрий проживав у готелі "Київ" (його проживання й харчування оплачувала СБУ). Українська влада задіяла фахівця з Росії, оскільки наш очільник СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС — ОБХСС-ником", - додав він.

"Всі дані росіянина будуть надані Генпрокуратурі, а ступінь його вини хай визначає слідство. Крім того, я готовий передати Генпрокуратурі матеріали, які вказують, що при силовому розгоні акцій протесту МВС та СБУ діяли, як організоване злочинне угруповання", - повідомив Москаль.

"План "Бумеранг" і "Хвиля" доповідався вищому політичному керівництву країни і вводився в дію з його схвалення", - зазначив він і висловив настороження і обурення, "що на сьогоднішній день, нікому з високопосадовців не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не арештований".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гость Показати IP 24 Лютого 2014 13:18
Його душу чорт в пекло не прийме.Дати його нам на розтерзання за наших діток ,за наших ангелів.
роси-Я Показати IP 24 Лютого 2014 13:54
бля..де коменты местных пидаров жлобов и праституток который ездая на белых КАШКАЯХ. и блядях...где смотрите смотрите смотрите.....вот ваша молчанка.смотрите СБУ МВД. все смотрите.....на коленях на Майдане это еще ягодки.....почему не коментируете почему ....где вы ау..Бого любы и срако лизы.воры предатели и трусы...положили мы своих детей....пиши полишук пиши.....
Анонім до роси-Я Показати IP 24 Лютого 2014 14:36
Хочеш коментаря? Якщо здатний думати то тримай: "КОЛИШНІЙ перший заступник ГРУ Російської Федерації" - це не РФ, а окрема особа (людиною називати не можу). Спецпідрозділи - це спецпідрозділи, а БЕРКУТ жорстоко підставили і зрадили, а внутрішні війська взагалі діти яких в армію призвали. Так, серед беркуту теж є придурки, але ж не всі. Ти зараз готовий вбити кожного, відповідно можеш уявити і тих "бійців Беркуту" які розганяли тоді студентів вночі, бо "якісь сопляки їх обплювали та обізвали". Ви з ними два сапога пара. Злобою та ненавистю нічого збудувати не можна! Спробуй залишитися людиною!!! А хто те все замовляв і робив рано чи пізно отримають по заслугах сповна. P.s.: да, і дітей поклаи тому ще це все було сплановано тими хто зараз прийшов до влади і ще рветься. Але я більше скажу - це тільки початок, все попереду, якщо не попросинаєтеся!!!
ктк до Анонім Показати IP 24 Лютого 2014 15:20
Ми ще и тебе па**о найдем
Роси-Я Показати IP 24 Лютого 2014 14:46
С*ань Господа-восстала ждете морскую пехоту с Севастополя и атаку с Харьковского плацдарма на Киев.Вы дурики.Самое простое пойти и сеять вам картошку на полях и лесах Карелии.Мусора гнилые валят из Крыма.Пишу что хочу .МВД СБУ..все бегаете по городу в ожиданиях штурма и захвата все не спалили приказа стрелять.Бегом прийдите на майдан и покажите его.
иван Показати IP 24 Лютого 2014 15:14
так зразу и встановили- ? при чому те тупе обличья из видсутностью интелекта ? спочатку знайдить де хряк в страусиних туфлях- його челядь -а то по ризному все може бути : подивився похорон из небесной сотни и правильно забужкр сказала- из похорон почали робити виборчу програму и знову рила до корита : Напевне ще неодна сотня загине - непростий и тяжкий час для держави- головне що люди перестали боятися- хай бояться ти що все життя крали- нищили людей бо бандити е як и секторахтак и при влади- я маю право як вси написати коментар- тому будете видаляти писать небуду
НОНА Показати IP 24 Лютого 2014 19:56
Коментувати тяжко. На теренах України відбулася загальнонаціональна трагедія коли українці стріляли один в одного. Загинули люди, співчуття всім рідним і близьким загиблих. Найвища державна посада не варта будай життя одного українця. Напевно Господь послав нам це випробування щоб ми зрозуміли, що так як ми живем жити неможливо. Хай це буде остання кров пролита на теренах України. А ті хто віддавав наказ стріляти повинні бути покарані згідно українського законодавства, а Божий суд чекає нас всіх. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus